بررسی اختلال اشتها

سلامتی وتندرستی
5
(1)

خلاصه مطالب در زمینه اختلال اشتها :

» اختلالات رایج در اشتها

» اختلال اشتها چیست؟

» علت اختلال در اشتها چیست؟

» شایع‏ترین اختلالات غذا خوردن

» بی اشتهایی عصبی چیست؟

» بولیمیای عصبی

» اختلال پرخوری

» در هنگام اختلال اشتهایی چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟

بررسی اختلال اشتها» اختلالات رایج در اشتها

ممکن است افراد اختلالات اشتهایی خود را با ضعف جسمانی یا سبک زندگی اشتباه بگیرند. اما در واقع این یک اختلال روانی جدی است. این اختلال ها از نظر جسمی، روانی و اجتماعی بر افراد تأثیر می گذارند و ممکن است عواقب تهدید آمیزی برای زندگی داشته باشند. این رفتار پر خطر به میزان قابل توجهی در دریافت مواد مغذی و مورد نیاز بدن تأثیر می گذارد.

» اختلال اشتها چیست؟

اختلال اشتها بر اثر طیف گسترده ای از شرایط متفاوت عادت غذایی به وجود می آید. وسواس نسبت به نوع غذا و تغییرات وزن سلامتی را به خطر می اندازد. در بعضی موارد اختلالات خوردن حتی منجر به مرگ می شود. حالت تهوع و بی اشتهایی از علائم بارز این اختلال است. اگرچه اختلالات غذا خوردن می تواند در هر مرحله از زندگی، افراد را تحت تأثیر قرار دهد. اما بیشتر در نوجوانان و زنان جوان مشاهده می شود.

» علت اختلال در اشتها چیست؟

عوامل مختلفی در ایجاد این اختلالات نقش دارند. یکی از این موارد ژنتیک است. یعنی اختلال اشتها می تواند ارثی باشد. علت دیگر صفات شخصیتی است. صفاتی مانند وسواس فکری و کمال گرایی ویژگی هایی هستند که ریسک ابتلا به اختلالات را افزایش می دهند. تمامی فشارهای اجتماعی که برای داشتن اندام ایده آل وجود دارد باعث قرار گرفتن جوانان در معرض مشکلات تغذیه ای می گردد. همچنین کاهش سروتونین و دوپامین در مغز می تواند در بروز چنین حالتی تاثیرگذار باشد.

» شایع‏ترین اختلالات غذا خوردن

شایعترن اختلالات خوردن غذا عبارتند از: بی اشتهایی عصبی، بولیمیای عصبی و اختلال پرخوری.

» بی اشتهایی عصبی چیست؟

این حالت بر اثر ترس از اضافه وزن و فرم اندام مناسب برای فرد پیش می آید. هنگامی که شما دچار بی اشتهایی هستید، کالری دریافتی بدن کاهش می یابد. در کنار این بی اشتهایی اگر به ورزش و فعالیت بدنی زیاد ادامه دهید سلامتی خود را به خطر خواهید انداخت. نشانه فردی که مبتلا به کم اشتهایی عصبی است شامل لاغر بودن نسبت به دیگر هم سن و سال های خود و اصرار بر داشتن اضافه وزن می شود.

» بولیمیای عصبی

بولیمیا یک مرحله خطرناک تر از بی اشتهایی عصبی است. در این حالت فرد بر خورد و خوراک خود کنترل ندارد. ممکن است در مدت زمانی کوتاهی مقدار زیادی غذا میل کند و در زمانی دیگر به دلیل عذاب وجدان خود را از خوردن هرگونه مواد غذایی منع کند. نشانه فرد مبتلا به بولیمیا کاملا متفاوت از بی اشتهایی عصبی است. معمولا آن ها وزن نرمال و یا حتی کمی اضافه وزن دارند. با گذشت زمان، افرادی که با اختلال بی اشتهایی زندگی می کنند دچار پوکی استخوان، نازایی و ریزش مو می گردند.

» اختلال پرخوری

اینگونه افراد نیز بر پرخوری خود کنترلی ندارند و مرتبا با تغییر احوالات خود اقدام به خوردن بیش از حد می کنند. در این حالت مغز دستور سیری را صادر نمی کند و گاهی حتی فرد با داشتن حس سیری به خوردن ادامه می دهد. این افراد اگر خوش شانس باشند در وزن نرمال خود باقی می مانند اما در بیشتر مواقع دچار چاقی مفرط هستند.

» در هنگام اختلال اشتهایی چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟

متاسفانه اکثر افرادی که به اختلالات اشتها مبتلا هستند نسبت به مشکل خود آگاهی ندارند و لازم است یکی از اعضای خانواده یا دوستان با مشاهده چنین علائمی فرد را وادار به مراجعه به پزشک نماید.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

با انتخاب ستاره ها به مطلب امتیاز دهید!

میانگین رضایت کاربران 5 / 5. تعداد رای: 1

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید!

دکمه بازگشت به بالا