چاقی چیست؟

خدمات لاغری
3.7
(7)

خلاصه مطالب در زمینه چاقی چیست؟ 

» تعریف چاقی

» علت چاقی چیست؟

» خطرات چاقی

» bmi چیست؟

» محاسبه توده چربی بدن

» تقسیم‏ بندی وزن افراد به چه صورت است؟

» انواع چاقی و نحوه تجمع چربی در بدن

» درمان چاقی

» رژیم درمانی

» سلولیت وچاقی موضعی


تعریف چاقی

» تعریف چاقی

› این کلمه شما را به یاد چه چیزی یا چه کسی می ‏اندازد؟ وزن بالا، غذاهای چرب و ناسالم، بی‏ تحرکی و فعالیت کم، سلامتی در معرض خطر. اما این موارد تمام ماجرا و مشکلات را بیان نمی‏ کند.بخشی از کالری دریافت‏ شده از خوراکی ‏ها و نوشیدنی‏ ها، صرف فعالیت فیزیکی شده و مابقی آن ذخیره می‏ گردد. در نتیجه هرچه کالری دریافتی بیشتر و فعالیت فیزیکی کمتر شود اضافه وزن سریع‏تر اتفاق می افتد.

› اضافه وزن یک مشکل جدی است که سلامت جهانی را به خطر می‏ اندازد. در چند سال اخیر اضافه وزن بیش از حد افزایش یافته است. امروزه معضل چاقی بیشتر از لاغری رواج دارد و مشکلات متعددی را برای افراد به همراه داشته است.یکی از علت‏ های مرگ در عصر جدید بر اثر چاقی می ‏باشد. اگرچه اضافه وزن قابل پیشگیری است اما افراد در این راه سهل ‏انگاری می ‏کنند.

» علت چاقی چیست؟

› علت بروز چاقی در افراد متفاوت است. گاهی اضافه‌وزن بر اثر وجود عضلات، آب میان‏ بافتی و استخوان‏ بندی در فرد ایجاد می ‏شود. گاهی نیز بدن با دریافت بیش از حد کالری، آن را به عنوان چربی ذخیره می ‏کند.تغذیه، سبک زندگی و همچنین مشکلات روان‌شناختی در افزایش وزن افراد نقش مهمی را ایفا می ‏کند.

› تجمع بیش از حد و غیرطبیعی چربی در نواحی مختلف بدن را با عنوان اضافه وزن تعریف می ‏کنند که باعث به خطر افتادن سلامتی می ‏شود. این حجم زمانی ایجاد می شود که کالری دریافتی بدن از کالری مصرفی آن بیشتر باشد. چربی‏ ها در لابه‏ لای بافت پوست پخش می‏ شوند و باعث اضافه شدن وزن کلی بدن و تغییر سایز می‏ گردد. برای کاهش این میزان چربی باید راه حلی بیش از رژیم و پیاده ‏روی در نظر گرفت.

› بیماری‏ هایی نظیر افسردگی، پر اشتهایی عصبی، اختلالات خواب و وسواس باعث تغییر در رفتار تغذیه ‏ای و فعالیت‏ های روزانه می ‏شود.

» خطرات چاقی

چرب شدن کبد، مشکلات قلبی- عروقی، دیابت و بعضی از سرطان‏ ها از خطرات چاقی هستند که برای جلوگیری از آنها  لازم است که وزن خود را پایین بیاورید.

تعریف چاقی

» bmi چیست؟

شاخص توده بدنی (BMI) یک شاخص ساده برای ارزیابی نسبت وزن به قد است. تشخیص چاقی توسط این شاخص و آزمایش خون انجام می ‏گیرد. این شاخص برای طبقه بندی اضافه وزن در بزرگسالان استفاده می شود.

» محاسبه توده چربی بدن

شاخص توده بدنی به عنوان وزن فرد به کیلوگرم تقسیم بر مربع قد به متر تعریف می ‏گردد. طبق این شاخص برای بزرگسالان، توده بدنی برابر 25 یا بیشتر به معنای اضافه وزن است و توده بدنی بالاتر از 30 چاقی مفرط را نشان می ‏دهد. سن کودکان برای تعیین میزان اضافه وزن یا چاقی اهمیت دارد.

» تقسیم‏ بندی وزن افراد به چه صورت است؟

1- وزن متناسب: وزن فرد در محدوده‏ سالم متناسب با قد، جنسیت و سن وی است.
2- کمبود وزن (لاغری): وزن فرد کمتر از محدوده‏ ی سالم متناسب با قد، جنسیت و سن وی است.
3- اضافه‌وزن (چاقی): وزن فرد بالاتر از محدوده ‏ی سالم متناسب با قد، جنسیت و سن وی است.
4- چاقی بیش از حد (فربگی): وزن فرد خیلی بالاتر از محدوده سالم متناسب با قد، جنسیت و سن وی است.

هنگامی که اضافه‌وزن بیش از حد باشد، بدن در حرکت و انتقال آن دچار مشکل می‏ شود و عملکرد آن در هنگام تنفس یا خوابیدن سخت می ‏شود. این عامل باعث ایجاد درد و خستگی در بدن می ‏باشد. اضافه وزن به اعتماد به نفس فرد آسیب می ‏رساند. غم، ناراحتی و خشمی که در فرد ایجاد می‏ کند باعث افزایش میل به خوردن می ‏گردد. اضافه وزن امراض مختلفی مانند بیماری‏های قلبی-عروقی، دیابت، فشارخون، مشکلات تیروئید، بیماری‏ های کلیوی و کبد را برای شخص ایجاد می‏ کند.

» انواع چاقی و نحوه تجمع چربی در بدن:

› چاقی اندروید Android: در این نوع چاقی بالا تنه به شکل سیب درمی ‏آید که اغلب در آقایان مشاهده می‏ شود. با ترکیب ورزش، رژیم غذایی و استفاده از دستگاه برطرف می ‏شود.
› چاقی گاینوید Gynoid: در این نوع چاقی پایین تنه به شکل گلابی درمی‏ آید که اغلب در خانم ‏ها مشاهده می‏ شود. استفاده از دستگاه برای این نوع چاقی بسیار تأثیرگذار است و برای شروع فرآیند لاغری توصیه می‏ شود.
› چاقی احشایی Viscelar: این نوع چاقی ناشی از انباشته ‏شدن چربی در پشت ماهیچه‏ های شکمی و اطراف اندام ‏های داخلی است. چربی‏ های احشایی ماهیچه‌‏های شکمی را به سمت بیرون فشار داده و به شکم حالتی سفت و گرد می‏ دهند. با ترکیب ورزش، رژیم غذایی و استفاده از دستگاه بادی اسکالپتور برطرف می ‏شود.تعریف چاقی» درمان چاقی

› درمان چاقی امکان ‏پذیر و دست ‏یافتنی است.تیم تخصصی کلینیک آتریسا در بخش تغذیه، ابتدا علت چاقی فرد را بررسی می‏ کنند. سپس به‏ وسیله دستگاه آنالیزور به بررسی دقیق میزان چربی‏ های اضافه و نوع آن‏ها می پردازند.

› گاهی ممکن است بر اساس شرایط فرد یک تیم پزشکی لاغری شامل کارشناس تغذیه، متخصص لاغری و جراح پلاستیک شود.

› در اولین مرحله درمان 3 تا 5 درصد از وزن کلی بدن کاهش می‏ یابد. یعنی اگر وزن شما 91 کیلوگرم است باید در ابتدا نزدیک 5 کیلو کم کنید. درمان‏ های چاقی شامل موارد متعددی می شود که با توجه به شرایط فیزیکی بدن فرد انتخاب می‏ گردد، از جمله از این موارد می‏ توان به رژیم، ورزش، دستگاه لاغری، جراحی لیپوماتیک، تغییر سبک زندگی و عادت غذایی اشاره کرد.جراحی لیپوماتیک برای افرادی که BMI بالاتر از 40 دارند انجام نمی ‏شود. برای اینکه بتوانید توسط لیپوماتیک به اندام دلخواه خود برسید باید وزن کم کنید.

» رژیم درمانی

برای رژیم درمانی  پس از انجام کارهای اولیه، پزشک تغذیه، رژیم غذایی متناسب برای هر فرد را پیشنهاد می‏ کند. لازم به ذکر است که رژیم ‏ها در هر فرد با توجه به شرایط بدنی، سبک زندگی، فعالیت‏ های روزانه و نوع ورزشی که هر فرد انجام می ‏دهد کاملاً متفاوت و منحصربه‏ فرد است.رژیم‏ درمانی راهی برای کنترل شرایط بدن است. برای بهبود عملکرد و تسریع بخشیدن به نتیجه ‏گیری دلخواه، استفاده از دستگاه‏ های لاغری الزامی است.

تعریف چاقی» سلولیت وچاقی موضعی

› سلولیت به تجمع چربی‌هایی گفته می‌شود که در سوخت‌ و ساز آن‌ها اختلال به وجود آمده است. ‌این چربی‌ها همراه برخی مواد سمی در زیر پوست رسوب می‌‌کنند. این مشکل بیشتر در خانم‌ها رایج است. در این عارضه، پوست، سفت شده و شبیه به پوست پرتقال می‌شود. سلولیت تنها در خانم‌هایی که اضافه ‌وزن دارند وجود ندارد، بلکه در بدن زنان لاغر و یا آن‌هایی که از وزن ایده ‏آلی برخوردارند نیز بوجود می ‏آید.

› با بررسی آنالیز بدن توسط کارشناسان و متخصصان حاضر در کلینیک آتریسا تعیین می‌شود که کدام روش‌های لاغری یا ترکیبی برای هر فرد مفید است، همچنین مدت زمان رسیدن به فرم ایده ‏آل و تغییراتی که در سبک زندگی باید اتفاق بیفتد تا به وزن ثابت برسید، مشخص می‏ گردد.

› باید آگاه بود که معضلات اضافه وزن می ‏تواند در خانواده شیوع پیدا کند اما این موضوع نباید شما را از داشتن بدنی سالم و زندگی ایده‏ آل ناامید کند.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

با انتخاب ستاره ها به مطلب امتیاز دهید!

میانگین رضایت کاربران 3.7 / 5. تعداد رای: 7

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید!

دکمه بازگشت به بالا