بیماری روزاسه چیست (علائم و روش های درمان)

پوست و زیبایی
4.4
(17)

خلاصه مطالب در زمینه بیماری روزاسه

» علائم بیماری روزاسه چیست؟

» چه عواملی باعث ابتلا به این بیماری می شود؟

» چگونه می توان روزاسه را کنترل نمود؟

» درمان خانگی روزاسه

روزاسه

بیماری روزاسه چیست؟

روزاسه یک بیماری مزمن پوستی است. علت اصلی آن هنوز ناشناخته می باشد و درمان مشخصی ندارد. با توجه به تحقیقات انجام شده پزشکان راهکارهایی برای کاهش علائم این بیماری پوستی پیدا کرده اند. این بیماری پوستی به چهار زیرگروه تقسیم می شود. هرکدام از این زیرگروه ها علائم خاص خود را دارند. گاهی ممکن است فردی به دو یا سه نوع زیرگروه مبتلا شود.

علائم بیماری روزاسه چیست؟

برجستگی های کوچک، قرمز رنگ و گاهی چرکی بر روی پوست از علائم این بیماری است. همچنین قرمزی در مرکز صورت، پوست متورم و حساس، ایجاد لک و سوزش ناحیه ای، خشک و پوسته پوسته شدن پوست از دیگر علائم آن است. معمولا این بیماری، پوست نواحی پیشانی، بینی و گونه ها را تحت تاثیر قرار می دهد. التهاب این برجستگی ها دوره ای اتفاق می افتد. به صورتی که در یک بازه زمانی هفتگی یا ماهیانه شدت می یابد و بعد از آن دوباره علائم آن پنهان می گردد. علائم هریک از زیرگروه های آن متفاوت است.

چهار دسته بندی روزاسه عبارتند از:

  • زیرگروه اول که با نام اختصاری ETR شناخته می شود. این نوع بیماری به شکل گرگرفتگی و قرمزی پوست با نمایان شدن رگ های خونی قابل تشخیص است.
  • زیرگروه دوم روزاسه پاپولوپوستولار (مانند آکنه) نام دارد. التهابات پوستی در این نوع به شکل آکنه پدیدار می شوند و معمولا زنان میانسال را تحت تاثیر قرار می دهد.
  • زیرگروه سوم معروف به رینوفیما می باشد. رینوفیما نوع نادر و کمیاب این بیماری است که ضخیم شدن پوست روی بینی را به همراه دارد. این نوع روزاسه اغلب آقایان را درگیر می کند و با انواع دیگر آن بروز می کند.
  • زیرگروه چهارم روزاسه چشمی است که در ناحیه چشم و اطراف آن متمرکز می باشد.

چه عواملی باعث ابتلا به روزاسه می شود؟

هنوز عوامل دقیقی برای بروز این بیماری پیدا نشده است. اما ممکن است ترکیبی از عوامل محیطی و ژنتیکی باشد. برخی عادت های روزانه می تواند آن را تشدید کند. مانند خوردن غذاهای تند، دارچین، شکلات گوجه فرنگی، مرکبات، قهوه، چای، وجود باکتری روده (هلیکوباکتر) و … . وجود یکسری فاکتورهای ژنتیکی مانند پوست نرم، موی بلوند و چشمان رنگی افراد را بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار می دهد.

درصد خانم هایی که به این بیماری مبتلا می شوند بیشتر از آقایان است اما شدت بیماری آقایان بسیار بیشتر از خانم ها می باشد. پزشک متخصص به راحتی با معاینه پوست می تواند آن را تشخیص دهد.

چگونه می توان روزاسه را کنترل نمود؟

حتما برای پوست خود از پاک کننده های ملایم و محصولات پوستی بدون چربی و روغن استفاده کنید. محصولاتی که حاوی الکل، منتول و لایه بردار هستند موجب تحریک پوست خواهند شد. از قرار گرفتن در نور مستقیم آفتاب خودداری کنید. مصرف نوشیدنی های الکی را قطع کنید. به صورت دوره ای به پزشک متخصص مراجعه کنید تا از ضخیم شدن پوست شما جلوگیری شود. برای روزاسه چشم از داروهای آنتی بیوتیک باید استفاده کنید.

درمان خانگی روزاسه

برای استفاده از درمان های خانگی می توان به ماسک های گیاهی روی آورد. ژل آلوئه ورای طبیعی را روزی دوبار بر روی پوست بزنید و سپس با آب ولرم بشویید. روزانه به مدت ده دقیقه صورت خود را با عسل ماساژ دهید. خیار طبیعی خرد شده را روی پوست خود قرار دهید تا التهاب را تا حد چشمگیری کاهش دهد. میزان مصرف ویتامین B و C را در برنامه غذایی خود افزایش دهید.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

با انتخاب ستاره ها به مطلب امتیاز دهید!

میانگین رضایت کاربران 4.4 / 5. تعداد رای: 17

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید!

دکمه بازگشت به بالا