انواع رژیم های غذایی
√خلاصه مطالب در زمینه انواع رژیم های غذایی :
» رژیم کتوژنیک یکی از انواع رژیم های غذایی معروف
»غذاهایی که در رژیم کتوژنیک نباید بخوریم؟
» انواع رژیم های غذایی
در میان بسیاری از رژیم های غذایی متنوع انتخاب رژیم مناسب دشوار است. در ادامه توضیحات و معرفی برخی از رژیم های غذایی معروف و کاربردی جهان آورده شده است تا بتوانید با شناخت بهتری رژیم خود را انتخاب کنید.
اگرچه کاهش وزن مهمترین دلیل شروع یک رژیم غذایی خاص است اما دلیل اصلی به وجود آمدن رژیم های غذایی اصلاح سبک تغذیه افراد می باشد.حتما خورد و خوراک خود را برای سلامت بودن بدن انتخاب کنید.
» رژیم کتوژنیک یکی از انواع رژیم های غذایی معروف
قطعا این روزها در بین اطرافیان خود نام رژیم کتو را شنیده اید.
رژیم کتو چیست؟ کتو یک رژیم کوتاه مدت برای کاهش وزن است که شامل کربوهیدرات کم و چربی بالا می باشد. در این رژیم تقسیم کالری به این صورت شکل می گیرد: 70%-75% چربی، 20%-25%پروتئین و 5%-10% کربوهیدرات.
حتما با خود تعجب کردید که چگونه این حجم از چربی باعث لاغری می شود. پاسخ اینجاست که در این روش بدن به جای سوزاندن کربوهیدرات (گلوکز)، چربی (کتون) بیشتری می سوزاند. هنگامی که کربوهیدرات بیشتری مصرف می کنید بدن انسولین تولید می کند. انسولین باعث می شود سلولهای چربی به جای انتقال به کبد و تولید انرژی در بدن ذخیره شوند. وقتی شما کربوهیدرات کمتری میل کنید سطح انسولین خون کاهش می یابد و بدن وارد حالت کتوزیس می شود. حالت کتوزیس باعث آزاد شدن آب داخل سلولی شده و چربی به عنوان سوخت بدن می سوزد.
» چگونه رژیم کتوژنیک بگیریم
برای عملکرد بهتر این رژیم باید در طول شبانه روز به مقدار زیادی آب بنوشید و میزان کربوهیدرات دریافتی را به حداقل برسانید تا چربی های انباشته شده در بدن شروع به تجزیه شدن کنند. در نهایت پس از رعایت این رژیم خواب راحت و با آرامش خواهید داشت. یک نکته بسیار مهم در رژیم کتو وجود دارد: مصرف پتاسیم، منیزیم و سدیم را فراموش نکنید! برای تامین این مواد مورد نیاز بدن می توانید از مکمل ها استفاده نمایید.
برای دریافت چربی های لازم از کره، پنیر پیتزا، خامه، روغن زیتون و روغن نارگیل استفاده کنید. تخم مرغ و غذاهای دریایی پروتئین لازم برای بدن را تامین می کنند. سبزیجاتی که سبز پررنگ هستند مانند اسفناج و دیگر سبزیجاتی که بر روی زمین نمی رویند همچنین میوه هایی مانند تمشک و توت فرنگی کربوهیدرات بسیار کمی دارند.
»غذاهایی که در رژیم کتوژنیک نباید بخوریم؟
مواد غذایی که باید از مصرف آنها پرهیز کنید شامل پاستا، ماکارونی، سیب زمینی، برنج، نان و غلات می گردد. میوههایی مانند موز، انگور و انبه کربوهیدرات بالایی دارند. همچنین شیر، کیک، شکلات و چیپس به هیچوجه میل نکنید.
» رژیم گیاهخواری
تفاوت اصلی در رژیم گیاهی و گیاهخواری در رابطه با محصولات حیوانی است. کسانی که رژیم گیاهخواری دارند از گوشت و غذاهای دریایی استفاده نمی کنند. اما رژیم گیاهی فقط برپایه ی محصولات زراعی است و هیچ گونه تولیدات حیوانی را مصرف نمی کنند مانند: گوشت، غذاهای دریایی، لبنیات، تخم مرغ و حتی عسل! اگرچه به نظر می رسد که رژیم گیاهی سخت تر از رژیم گیاهخواری می باشد اما رعایت کردن این رژیم و دسترسی به آن خیلی بهتر است.
» رژیم گیاهخواری چیست
این نوع رژیم مزایای خاص خود را دارد. خطر ابتلا به دیابت و مشکلات قلبی عروقی در افرادی که پیرو رژیم گیاهی و گیاهخواری هستند بسیار بسیار کمتر از دیگر افراد می باشد. اگر شما بر اساس باور و اعتقادات درونی خود در این مسیر قرار می گیرید باید بدانید که برقراری تعادل بین مواد غذایی دریافتی مورد نیاز بدن در رژیم های غذایی امر بسیار مهمی است. پرهیز از برخی مواد غذایی باعث می شود عناصری مانند کلسیم، زینک، ویتامین د و ب12 در بدن کاهش یابند.
» رژیم مدیترانه ای
رژیم مدیترانه ای یکی دیگر از انواع رژیم های غذایی است که بیشتر یک الگوی تغذیه ای است تا بایدها و نبایدهای غذایی.
رعایت رژیم مدیترانه ای برای سلامت قلب بسیار مفید است. این رژیم اصول اولیه تغذیه سالم را با غذاهای سنتی و روشهای آشپزی مدیترانه ای ترکیب می کند. علاقه به این سبک زندگی از زمانی شروع شد که بیماری عروق کرونری در کشورهای مدیترانه ای مانند یونان و ایتالیا بسیار کمتر از دیگر کشورهای جهان شناسایی شده بود و با انجام تحقیقاتی مشخص شد که از رژیم های غذایی بسیار مناسب، برای کاهش خطرات احتمالی قلبی عروقی رژیم مدیترانهای است. همچنین توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) به عنوان یک الگوی غذایی سالم و پایدار تایید شده است.
» نمونه رژیم مدیترانه ای
رژیم مدیترانه ای غنی از سبزیجات، میوه ها، غلات سبوسدار، نخود، لوبیا، آجیل و روغن زیتون است. با توجه به موارد ذکر شده می توان تشخیص داد که این رژیم بر پایه ی گیاهان و سبزیجات است نه گوشت.
- مصرف روزانه: سبزیجات، میوه ها، غلات کامل و چربی های سالم. روزانه 7 تا 10 وعده میوه و سبزیجات میل کنید. از چربی های سالم مثل روغن زیتون یا کنجد در غذاها استفاده شود.
- مصرف هفتگی: ماهی، مرغ، لوبیا و تخم مرغ. هفته ای دو بار ماهی بخورید. مرغ را جایگزین گوشت قرمز کنید.
- کاهش مصرف گوشت قرمز لبنیات. مصرف لبنیات کم چرب مثل ماست یونانی بهتر است.
- یکی دیگر از عناصر مهم رژیم مدیترانه ای به همراه خانواده غذا خوردن است. این کار باعث لذت بردن از لحظات وعده غذایی می شود.
کسانی که این رژیم را شروع می کنند پس از مدتی دیگر نمی توانند این روش را تغییر دهند زیرا از سبک زندگی با رژیم مدیترانه ای راضی هستند.