آلبینیسم یا زالی چیست؟ حقایقی که در مورد زالی باید بدانید

سلامتی وتندرستی
4.7
(15)

زالی یا آلبینیسم به گروهی از اختلالات ارثی که در اثر آن ها تولید ملانین رنگدانه متوقف شده و یا ناچیز می باشد می گویند. این حالت معمولا به ملانین های چشم اطلاق می شود اما برای پوست و مو نیز اتفاق می افتد.

آلبینیسم یا زالی

علائم آلبینیسم یا زالی چیست؟

علائم و نشانه های زالی از بدو تولد قابل مشاهده است. اولین نشانه آن رنگ کاملا سفید و یکدست موها می باشد. موارد متعددی مبتلا به آلبینیسم هم وجود دارند که اثر این اختلال در رنگ موها مشهود نمی باشد. با این حال با افزایش سن و وجود مواد معدنی و آب کافی در بدن موها تیره تر از قبل خواهند شد. نشانه بعدی پوست روشن یا حالت رنگ پریده است. اما در موارد مختلف ممکن است رنگ پوست خیلی متفاوت از دیگر اعضای خانواده نباشد.

افراد زال چه مشکلاتی دارند؟

کسانی که زال به دنیا می آیند علاوه بر تغییراتی که در ظاهر آن ها دیده می شود؛ مشکلات زمینه ای مانند حساسیت شدید پوست در برابر نور آفتاب نیز مسائل دیگری را برای این افراد ایجاد می کند. به همین علت بیشتر از دیگران در معرض سرطان پوست قرار می گیرند و باید مراقبت های لازم را رعایت کنند. اگرچه هیچ راه حل و درمانی برای آلبینیسم وجود ندارد اما این افراد با مراقبت از پوست و چشم خود در صحت و سلامتی کامل به سر می برند. گاهی به مرور زمان تولید رنگدانه در بدن فرد زال خود به خود کاهش و یا افزایش می یابد.

مضرات آفتاب برای افراد زال

با قرار گرفتن در معرض آفتاب موارد زیر بر روی پوست ظاهر می شوند:

  • کک و مک، لک
  • خال های با رنگدانه (سیاه یا قهوه ای)، خال های بدون رنگدانه (صورتی)
  • آفتاب سوختگی و عدم توانایی برنزه شدن پوست

وضعیت چشم های افرادی که دچار زالی هستند

رنگ چشم های اکثر افرادی که دچار زالی هستند آبی است و با تغییر سطح ملانین قابلیت تغییر رنگ را دارد. مژه و ابروها کمرنگ هستند. نبود رنگدانه در قسمت رنگی چشم (عنبیه) باعث می شود که عنبیه تا حدودی شفاف باشد. این به این معناست که عنبیه به طور کامل نمی تواند از ورود نور به داخل چشم جلوگیری کند. همین علت باعث می شود با تابش بعضی نورها و هنگام عکاسی رنگ چشمان فرد زال به رنگ قرمز دیده شود. مشکلات بینایی در این افراد بسیار گسترده است و شامل موارد زیر می گردد:

  • حرکت سریع و غیرارادی چشم ها
  • حرکات شدید سر برای جلوگیری از حرکت سریع چشم ها و واضح تر شدن دید
  • عدم توانایی تمرکز هردو چشم در یک نقطه
  • نزدیک بینی یا دوربینی شدید
  • حساسیت زیاد به نور
  • آستیگماتیسم (انحنای غیرطبیعی سطح چشم)
  • رشد غیرطبیعی شبکیه و کاهش دید

نقش ملانین در آلبینیسم

نوع و مقدار تولید ملانین در بدن رنگ پوست، مو و چشم ها را تعیین می کند. همچنین ملانین در گسترش و رشد اعصاب چشمی  نقش مهمی دارد بنابراین افراد مبتلا به آلبینیسم معمولا با مشکلات بصری درگیر هستند.

مواردی که باعث کاهش تولید ملانین در بدن می شوند

در اینجا این سوال مطرح می شود که چه مواردی باعث کاهش تولید ملانین در بدن و منجر به ابتلا به زالی می شود؟ ملانین توسط سلول هایی به نام ملانوسیت تولید می گردد و برای وجود این سلول ها بدن نیاز به چندین پروتئین دارد. ملانوسیت ها در چشم، مو و پوست قرار می گیرند. کمبود پروتئین لازم برای وجود ملانوسیت ها بر اثر جهش ژنتیکی اتفاق می افتد. آلبینیسم انواع مختلفی دارد که بر اساس میزان اختلال ژن ها شکل می گیرد.

آلبینیسم یا زالی

نحوه برخورد جامعه با افراد آلبینیسم

کسانی که زال هستند به دلیل تمایز و تفاوتی که برای آن ها قائل می شوند دچار چالش های احساسی و اجتماعی می گردند. باید در راستای حفظ عزت نفس و کنترل استرس و اضطراب آن ها بسیار تلاش کنیم. خانواده این افراد باید در رابطه با اختلال این افراد اطلاعات کامل از پزشک دریافت کنند تا از هرگونه آسیب یا خطرات پیش بینی نشده آن ها را حفظ نمایند.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

با انتخاب ستاره ها به مطلب امتیاز دهید!

میانگین رضایت کاربران 4.7 / 5. تعداد رای: 15

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید!

دکمه بازگشت به بالا