هیرسوتیسم یا پرمویی صورت زنان
√خلاصه مطالب در زمینه هیرسوتیسم یا پرمویی صورت زنان
» هیرسوتیسم یا پرمویی صورت زنان چیست؟
» چگونه تشخیص دهیم که دچار پر مویی شده ایم؟
» افزایش هورمون مردانه در زنان
» سوالاتی که ممکن است پزشک از شما در زمینه پرمویی زنان بپرسد
هیرسوتیسم یا پرمویی صورت زنان چیست؟
پرمو شدن صورت ( هیرسوتیسم ) یک وضعیت رشد موهای ناخواسته و الگوی مردانه در زنان است. این عارضه منجر به رشد مقادیر بیش از حد موهای تیره و تاریک در قسمت های مختلف بدن مخصوصا صورت، قفسه سینه و کمر می شود.
میزان موهای بدن هر فرد تا حد زیادی به ژنتیک بستگی دارد. ممکن است فردی به طور کلی پر مو باشد اما بروز هیرسوتیسم یک مشکل پزشکی است که بر اثر هورمون های مردانه (آندروژن) به وجود می آید و باید درمان شود.
چگونه تشخیص دهیم که دچار پر مویی شده ایم؟
رشد موهای ضخیم و تیره در نواحی از بدن که قبلا موی زیادی نداشتند از علائم آن می باشد. حتما برای درمان تغییرات هورمونی به پزشک مراجعه کنید. در زمان بلوغ، تخمدان ها هردو هورمون زنانه و مردانه را تولید می کنند. در صورت عدم تعادل بین تولید این دو هورمون نسبت آنها بهم ریخته و مشکلات متعددی ایجاد می کند.
افزایش هورمون مردانه در زنان
افزایش تولید هورمون مردانه در بدن زنان مشکلات جدی تری را به همراه دارد که شامل موارد زیر می گردد:
• خشن و بم شدن صدا
• آکنه
• کاهش سایز سینه
• افزایش توده عضلانی
• ریزش مو
شایعترین علت بروز پرمویی زنان چیست؟
سندرم تخمدان پلی کیستیک، تومور، چاقی بیش از حد و برخی داروها شایعترین علت بروز پر مویی صورت خانم ها است. گاهی نیز بدون دلیل این اتفاق برای خانم های مدیترانه ای، خاورمیانه ای و آسیایی رخ می دهد.
هیرسوتیسم می تواند از نظر عاطفی به فرد لطمه بزند زیرا اعتماد به نفس را کاهش می دهد. اگر دوره عادت ماهیانه شما نامنظم است برای بررسی دقیق و جلوگیری از ابتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک به پزشک مراجعه کنید.
هیرسوتیسم و بارداری
زنانی که از داروهای درمان پر مویی استفاده می کنند نباید در آن زمان اقدام به بارداری کنند زیرا جنین دچار نقص خواهد شد.
درمان قطعی هیرسوتیسم
پزشک تشخیص خود را برمبنای آزمایش خون و سونوگرافی تخمدان قرار می دهد.
داروهایی که برای درمان این عارضه تجویز می شوند مانند: قرص های ضدبارداری، اسپیرونولاکتون (ضد آندروژن) و کرم های موضعی باید در حدود 6 ماه مصرف شوند تا نتیجه بهبودی کامل شود. اگر اضافه وزن دارید بهتر است برای کاهش وزن و لاغری اقدام کنید تا تغییرات هورمونی بدن بهبود یابند.بهترین روش کاربردی که بسیار تاثیرگذار است لیزر درمانی می باشد.
قرص های ضدبارداری حاوی استروژن و پروژسترون هستند که ممکن است در صورت مصرف دچار سرگیجه، حالت تهوع، سردرد و ناراحتی معده شوید. در صورتی که داروهای ضدبارداری موثر نباشند اسپیرونولاکتون توصیه می گردد تا سطح آندروژن بدن به حداقل برسد.
درمان خانگی هیرسوتیسم
روشهای خانگی که در کاهش این موها اثر دارند شامل اپیلاسیون، وکس و بند می شود. زیرا برداشتن مو از ریشه به نسبت استفاده از ژیلت رشد آن را کندتر می کند.
سوالاتی که ممکن است پزشک از شما در زمینه پرمویی زنان بپرسد:
- آیا دوره پریود شما نامنظم است؟
- آیا در چندوقت اخیر تغییر وزن داشته اید؟
- آیا اندازه سینه های شما تغییر کرده است؟
- آیا قصد دارید به زودی باردار شوید؟
- آیا صدای شما تغییر کرده است؟