تاثیر رژیم غذایی بر کبد چرب

سلامتی وتندرستی
4.8
(9)

همانطور که می دانید کبد در بدن کارهای مهم و اساسی انجام می دهد ولی ممکن است برخی افراد دچار عارضه کبد چرب شوند ما در این مقاله می خواهیم مواد غذایی را که به درمان این عارضه کمک می کنند به شما معرفی کنیم.

انواع کبد چرب

کبد چرب دو نوع دارد: ناشی از الکل و غیرالکلی. تقریبا یک سوم همه افراد بزرگسال با کبد چرب درگیر هستند که عامل موثر در نارسایی کبد می باشد. کبد چرب غیرالکلی بیشتر در افرادی مشاهده می گردد که چاق و کم تحرک می باشند. صرف نظر از اینکه دچار کدام یک از انواع این عارضه هستید همیشه با رعایت رژیم غذایی درست می توان این عارضه را درمان کرد.

کبد چرب

کبد چرب چه زمانی اتفاق می افتد؟

همانطور که از نام آن مشخص است کبد چرب در حالتی اتفاق می افتد که چربی بیش از حد در آن تجمع یافته باشد. در بدن سالم کبد به از بین بردن سموم کمک می کند و صفرا پروتئین گوارشی را تولید می کند. انباشته شدن چربی در کبد باعث مختل شدن عملکرد آن می شود.  

مضرات کبد چرب

تجمع چربی بیش از حد در کبد زخم و التهاب به وجود می آورد که این علائم منجر به نارسایی آن می شود. در بسیاری موارد این عارضه علائم بیرونی جدی از خود نشان نمی دهد اما گاهی منجر به احساس خستگی و درد در ناحیه سمت راست بالای شکم می گردد. اگر مشکلات کبد چرب پیشرفت کرده باشد بیماری سیروز اتفاق می افتد.

علائم سیروز

علائم سیروز شامل مواد زیر می شود:

از دست دادن اشتها، کاهش وزن شدید، ضعف، خستگی، خون دماغ، خارش پوستی، زرد شدن پوست و سفیدی چشم، رگ های عنکبوتی، درد و تورم شکم، تورم پاها، بزرگ شدن پستان در آقایان و گیجی. سیروز کبدی بیماری خطرناکی است که باید از آن پیشگیری شود.

رژیم غذایی مناسب برای کبد چرب

رژیم کم کالری می تواند به شما در کاهش وزن و کاهش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب کمک کند.

به طور کلی رژیم غذایی برای این بیماری شامل موارد زیر است:

میوه و سبزیجات زیاد، گیاهان فیبردار مانند حبوبات و غلات کامل، مقدار کمی قند، نمک، چربی ترانس، کربوهیدرات های تصفیه شده و چربی اشباع شده و در نهایت حذف الکل.

مصرف قهوه

مصرف قهوه آنزیم های غیرطبیعی کبد را کاهش می دهد. تحقیقات نشان داده که افرادی که در روز قهوه می نوشند کمتر در معرض بیماری های کبدی قرار می گیرند.

مصرف سبزیجات

مصرف سبزیجات از تشکیل سلول های چربی جلوگیری می کند. برای مثال خوردن سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، اسفناج، کلم بروکسل به کاهش وزن و لاغری نیز کمک می کند. فلفل دلمه ای از آن دسته طعم دهنده هایی است که علاوه بر کاهش میزان سلول های چربی در کبد به لاغری اندام نیز کمک می کند.

مصرف ماهی

ماهی برای درمان التهاب و میزان سطح چربی موجود در کبد بسیار مناسب است. ماهی های چرب مانند سالمون، ساردین، قزل آلا و ماهی تن سرشار از اسیدهای چرب و امگا 3 هستند.

تاثیر امگا3 و اسیدهای چرب

این دو ماده مهم در کنترل کبد چرب بسیار تاثیرگذار می باشند. به طور کلی موادی که حاوی اسیدهای چرب، امگا3 و آنتی اکسیدان ها هستند مانند انواع آجیل و تخمه آفتابگردان برای کبد مفید می باشند. همچنین روغن زیتون نیز دارای اسیدهای چرب و امگا3 می باشد. برای پخت و پز و رعایت رژیم غذایی سالم در جهت لاغری بهترین گزینه روغن زیتون است. روغن زیتون آنزیم های کبدی را کنترل می کند.

مصرف کربوهیدارت ها

کربوهیدرات های موجود در غلات کاملی مانند جوی دو سر انرژی بدن را تامین می کنند. همچنین تا ساعت ها برای فرد احساس سیری ایجاد می کند که در لاغری بسیار تاثیرگذار است.

شیر و لبنیات

شیر و لبنیات کم چرب سرشار از پروتئین آب پنیر هستند که از آسیب های کبدی جلوگیری می کنند.

چای سبز

چای سبز علاوه بر عملکرد چربی سوز باعث کاهش سطح کلسترول و خواب راحت می شود.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

با انتخاب ستاره ها به مطلب امتیاز دهید!

میانگین رضایت کاربران 4.8 / 5. تعداد رای: 9

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید!

دکمه بازگشت به بالا