یون درمانی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

روشهای درمانی
4
(32)

یون درمانی ( Iontophoresis ) روشی است که در آن جریان الکتریکی خفیفی به ناحیه مورد نظر وارد می شود در حالی که بدن در آن نواحی کاملا مرطوب می باشد. معمولا این جریان الکتریکی به نواحی زیربغل، کف دست و پا وارد می شود تا غدد عرق را مسدود کند. فرد در حین جلسه درمانی احساسی مانند گزگز شدن دارد و این جریان ضعیف باعث ایجاد شوک نخواهد شد. این روش درمان تعریق بیش از حد از سال 1940 آغاز شده است.

عملکرد یون درمانی چگونه است؟

مکانیسم عملکرد این تکنولوژی به این صورت است که از طریق پدهای مخصوص دست، پا و زیربغل که مرطوب و نمناک هستند جریان الکتریکی عبور می کند و از سطح پوست می گذرد.

تاثیر یون درمانی طولانی مدت است. به طور کلی هنگام انجام این روش باید دو ناحیه از بدن مانند هردو دست، هردو پا و یا یک دست و یک پا در ظرف مخصوص پر از آب قرار گیرند.

انجام کار برای نواحی دیگر بدن کمی متفاوت خواهد بود. برای زیربغل از پدهایی که به خود دستگاه متصل هستند استفاده می شود. آب لوله کشی مورد استفاده در یون درمانی باید سخت باشد. به این معنی که مواد معدنی و الکترولیت های موجود در آب باید زیاد باشند. این ذرات ریز به برقراری جریان الکتریکی کمک می کنند. برای افزایش سختی آب می توان یک قاشق جوش شیرین به ظرف آب اضافه کرد.

یون درمانی

یون درمانی چه کاربردهایی دارد؟

یون درمانی برای کاهش تعریق بیش از حد به کار می رود. تعریق بیش از حد بر اثر عوامل مختلفی مانند گرما هوا، فعالیت بدنی، شرایط پزشکی، پرکاری تیروئید یا یائسگی ایجاد می شود. علاوه بر درمان تعریق از یون درمانی برای بهبود آسیب های ورزشی با انتقال مستقیم داروهای ضدالتهابی به پوست استفاده می گردد زیرا این روش سریع ترین راه جذب دارو می باشد.

رفع تعریق با استفاده از یون درمانی

همه افراد عرق می کنند اما بعضی از افراد بیشتر از بقیه و گاهی به طور آزاردهنده ای عرق می کنند و می خواهند حتما این شرایط را درمان نمایند. این روش درمانی می تواند در چند جلسه هفتگی انجام شود و هر جلسه تقریبا بین 20 تا 40 دقیقه زمان می برد. پزشکان معتقدند که این جریان الکتریکی از خروج عرق از غده ها جلوگیری می کند. برای نتیجه گیری کامل به چندین جلسه متوالی نیاز است و تا قبل از افزایش مجدد فعالیت غدد تعریق باید درمان ها به طور منظم انجام شود. 

مراقبت های قبل از یون درمانی

قبل از انجام یون درمانی نیازی به آمادگی خاصی نمی باشد. افرادی که دارای مفصل مصنوعی، ایمپلنت، ضربان ساز قلب (پیس میکر) هستند همچنین خانم های باردار، مبتلایان به بیماری های قلبی-عروقی و صرع نمی توانند از روش یون درمانی بهرمند شوند و باید به سراغ روش های دیگری بروند.

توصیه های یون تراپی

یون تراپی باید توسط پزشک و تحت نظر فرد متخصص انجام شود. تجهیزات مشابه برای مصرف خانگی نیز وجود دارد. اما ممکن است عوارض مختلفی ایجاد کند.

یون تراپی نباید موجب ایجاد درد شود و در صورت بروز درد عوارض کوتاه مدتی را به همراه دارد. تنها هنگامی که پزشک به شما توصیه کند و با آموزش قبلی می توانید دستگاه خانگی را تهیه کنید. دستگاه های خانگی باید از برندهایی تهیه شوند که تاییدیه سازمان غذا و دارو امریکا (FDA) را داشته باشند.

عوارض یون درمانی

از عوارض یون درمانی می توان به خشکی پوست، تاول، پوسته پوسته شدن، التهاب و قرمزی اشاره کرد. این عوارض با استفاده از کرم مرطوب کننده و پماد هیدروکورتیزون بهبود می یابند.

موارد منع یون درمانی

موارد منع انجام یون درمانی شامل خانم های باردار، بیماران قلبی دارای ضربان ساز (پیس میکر)، کسانی که ایمپلنت های فلزی دارند و مبتلایان به صرع می شود.

رفع تعریق با استفاده از روش های دیگر

برای درمان تعریق بیش از حد روش هایی مانند تزریق بوتاکس، کلرید آلومینیوم و داروهای مختلفی نیز به کار می روند.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

با انتخاب ستاره ها به مطلب امتیاز دهید!

میانگین رضایت کاربران 4 / 5. تعداد رای: 32

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید!

دکمه بازگشت به بالا