کامپوزیت دندان | مزایا، معایب و عوارض

زیبایی دندان
5
(1)

کامپوزیت دندان چیست؟ مراحل پیش از انجام کامپوزیت دندان کدامند؟ در این مطلب از کلینیک آتریسا ما به معرفی انواع کامپوزیت دندان، مزایا و معایب کامپوزیت دندان و مراحل انجام آن می پردازیم. در دنیای امروز مبحث زیبایی به حدی گسترده است که مثل گذشته نمی توان چارچوب به خصوصی برای آن تعریف کرد. چون سلیقه ها و تعریف ما از زیبایی بسیار متفاوت است.

 به یقین صورتی زیباست که لبخندی زیبا هم داشته باشد. گاهی اوقات فردی صورتی زیبا و اندامی خوش فرم دارد اما می خواهد لبخند خود را از دیگران پنهان کند. دلائل زیادی وجود دارد، از جمله: ژنتیک، آب ناسالم، تصادفات و سیگار و … که موجب آسیب به دندان می شوند. تمام این دلائل می توانند منجر به لبخندی زشت و در نهایت کاهش اعتماد به نفس شوند.

همه ما به دنبال دندان هایی مرتب، سفید و متناسب هستیم. شیوه های زیادی وجود دارند که به کمک آن می توانیم لبخندی زیبا داشته باشیم. از جمله بهترین و موثرترین تکنیک ها کامپوزیت دندان است. از جمله مزیت های این روش در مقایسه سایر روش ها سرعت انجام آن و ارزان تر بودن آن است.

کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان چه مشکلاتی را حل می کند؟

کامپوزیت طیف گسترده ای از درمان های ترمیمی و زیبایی را شامل می شود. آنچه که به عنوان کامپوزیت دندان شناخته می شود، رزین کامپوزیت است که به شیوه های مختلفی انجام می شود. در این تکنیک از موادی که با دندان فرد همرنگ و از جنس پلیمراند استفاده می شود. به کمک این تکنیک می توان یکسری مشکلات دندان را برطرف کرد از جمله:

1. بعضی از ناهنجاری های دندان

2. بزرگتر کردن دندان های کوچک

3. اصلاح جزئی مشکلات دندانی

4. اصلاح رویه و لبه دندان ها

5. جایگزینی دندان های قدیمی یا جدید پر شده

6. برطرف کردن فاصله بین دندان ها

7. ترمیم شکستگی دندان ها

8. تغییر فرم و نامنظمی دندان ها

9. سفید کردن دندان برای مواردی که بلیچینگ دندان بی فایده است

این موارد مشکلات دندانی هستند که با روش کامپوزیت برطرف می‌شوند.

مراحل کامپوزیت دندان

اولین مرحله انتخاب رنگ کامپوزیت است. رنگ آن باید با توجه به سلیقه، نیاز فرد و مطابق با رنگ دندان های او انتخاب شود. دندانپزشک با توجه به نمونه هایی که دارد فرد را برای انتخاب درست راهنمایی می‌کند. سپس نوبت تمیز کردن دندان ها است. در این مرحله دندان ها به صورت کامل تمیز می شوند تا جرم دندان ها پاک شوند. در مرحله بعد با دریل و تمیز کردن، دندان ها آماده می‌شوند.   

سپس دندان ها با استفاده از یک ماده اسیدی سطح شان متخلخل می‌شود. زمانی که لازم است این ماده روی دندان ها قرار بگیرد در حدود 15 ثانیه است. در مرحله بعد ماده کامپوزیت بوسیله اپلیکاتور روی دندان ها قرار می‌گیرد. سپس دندانپزشک پرتو نور به خصوصی را که طول موج آن منحصر به فرد است روی سطح کامپوزیت می‌تاباند. باندینگ ابتدایی کار بوسیله ماده کامپوزیتی روی سطح دندان بوجود می‌آید. بعد از این مرحله ماده کامپوزیتی دندان به طور لایه ای اضافه و با لایه های پیشین پیوندی شیمیایی بوجود می‌آورند. بعد از این فرم دهی کامپوزیت، انجام می‌شود. در صورتی که به ترمیم مجدد نیاز باشد، با تشخیص پزشک انجام خواهد شد.

کامپوزیت دندان

مزایای کامپوزیت دندان

بعضی از مزایای پر کردن کامپوزیت همرنگ دندان عبارتند از:

  • کامپوزیت از نظر زیبایی شناختی خیلی بهتر به نظر می‌رسد چون با رنگ و ظاهر طبیعی دندان شما تطابق دارد.
  • کامپوزیت به سوراخ کردن کمتری احتیاج دارد، در نتیجه نیازی به برداشتن حجم زیادی از ساختار دندانی نیست.
  • مواد کامپوزیت تنها در چند ثانیه سفت می‌شود.
  • این مواد به دندان می‌چسبد و به آن استحکام بیشتری می‌دهد. بعلاوه به جلوگیری از شکستگی دندان کمک می‌کند.
  • اگر آسیب ببیند قابلیت ترمیم دارد.
کامپوزیت دندان

معایب کامپوزیت دندان

بعضی از معایب کامپوزیت شامل موارد زیر می شود:  

  • شاید بعد از انجام این عمل کمی حساسیت دندانی داشته باشید.
  • کامپوزیت ها زودتر از مواد فلزی از بین می‌روند. علی الخصوص اگر در اثر آسیاب کردن و جویدن  مواد خوراکی، دندان های شما سایش سنگینی داشته باشند.
  • آن ها ممکن است به دلیل مصرف روزانه و مکرر نوشیدنی های رنگی مانند قهوه، چای، شراب قرمز و غیره لکه شوند.
  • با نوشیدن طولانی مدت نوشیدنی های حاوی الکل بالا، زیبایی شان را از دست می دهند.
  • آن ها از نظر قیمت از مواد پرکننده نقره، گران تر هستند.
  • کامپوزیت شاید تنها پرکردگی های رزینی دندان های قابل مشاهده تان را پوشش دهد.

آیا کامپوزیت دندان بی خطر است؟

بعضی از افراد درباره ایمنی کامپوزیت ها ابراز نگرانی می‌کنند. علی الخصوص در مواردی که ماده کامپوزیت از جنس سیتوتوکسیک باشد و یا برای بافت های اطراف دهان مواد پر کننده ضرر داشته باشد.

توصیه محققان این است که دندانپزشکان دستورالعمل های سازنده را درباره مواردی همچون شدت نور و زمان تابش نور به دقت بررسی کنند و از تماس  مستقیم این مواد با پوست پرهیز کنند.

هر نگرانی که دارید، با دندانپزشکتان در میان بگذارید. تا تمامی موارد را درباره نوع خاصی از مواد مورد استفاده در کار دندانپزشکی شما بررسی کنند.

آیا کامپوزیت می‌تواند باعث مشکلاتی برای سلامت فرد شود؟

عوارض کامپوزیت دندان

قرار داشتن در معرض بیش از اندازه ماده بیسفنول آ  یا همان BPA در بعضی از کامپوزیت ها با گذر زمان، تاثیرات نامطلوبی برای سلامتی فرد خواهد داشت. از جمله موارد زیر:  

  • ایجاد اختلالات هورمونی
  • ایجاد مشکلاتی در بارداری
  • ایجاد اختلال در غدد درون ریز
  • ایجاد نگرانی در رفتار کودکان
  • افزایش ریسک ابتلا به فشار خون و بیمارهای قلبی

بعضی از موادی که در پرکننده های کامپوزیت رزین بکار می‌روند هم می تواند موجب واکنش های آلرژیک در بین بیماران شود. این واکنش ها ممکن است مشابه تورم، خارش و یا بثورات پوستی بروز کنند. البته این موارد معمولا نادر هستند.  اینگونه واکنش‌ها به آمالگام بیشتر است.

نتیجه گیری

در این مطلب، ما به یکی از پر طرفدارترین شیوه های زیبایی و ترمیمی دندان پرداختیم. کامپوزیت دندان از جمله بهترین راهکارهایی است که برای رفع نواقص دندان مانند لکه و شکستگی به کار می‌رود و بسیار موثر است. پیشنهاد ما به شما این است که برای دریافت مشاوره و رزرو نوبت با کلینیک آتریسا تماس بگیرید تا در اسرع وقت به درخواست شما رسیدگی شود.

منبع

سوالات متداول

آیا کامپوزیت دندان موجب بوی بد دهان می شود؟

کامپوزیت دندان هم همانند دندان طبیعی به نگهداری و مراقبت احتیاج دارد. اگر روزانه دندان هایتان را مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. هرگز دهان شما بوی نامطبوعی نخواهد داشت.

آیا دندان ایمپلنت شده را می توان کامپوزیت کرد؟

این مورد هم مشابه روکش دندان است و اگر شرایط ایده آل داشته باشد. می توانید کامپوزیت انجام دهید. وگرنه باید روکش دندان هایتان که ایمپلنت شده را  تعویض کنید.   

قبل از کامپوزیت بهتر است جراحی بینی انجام داد یا بعد از آن؟

چون پس از کامپوزیت دندان موقعیت لب در صورت مشخص می شود بهتر است پس از جراحی بینی انجام شود.

آیا در دوران حاملگی انجام کامپوزیت دندان ممنوع است ؟

خیر .اگر دندانپزشک شما انجام کامپوزیت را در دوران بارداری ضروری بداند، می‌توانید در 3ماهه دوم بارداری انجام بدهید. هیچ گونه خطری هم برای مادر و جنین ندارد.

آیا کامپوزیت دندان از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند؟

کامپوزیت دندان لایه ای ظریف روی دندان است که به صورت جزئی از دندان می شود و همانند دیگر دندان ها اگر از آن مراقبت نشود دچار پوسیدگی می شود.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

با انتخاب ستاره ها به مطلب امتیاز دهید!

میانگین رضایت کاربران 5 / 5. تعداد رای: 1

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید!

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا