آیا دیابت در ریزش مو نقش دارد؟

مو
4.4
(21)

دیابت باعث ایجاد طیف وسیعی از علائم و مشکلات در سلامت فرد از جمله ریزش مو می شود اما با کنترل قند خون می توان اثرات منفی بیماری دیابت در ریزش مو را کنترل کرد. با داشتن رژیم غذایی متعادل و سالم، همچنین مصرف دارو برای رویش مجدد مو می توان به رفع این مشکل در افراد مبتلا به دیابت کمک کرد.

دیابت در ریزش مو

چگونه دیابت در ریزش مو تاثیر گذار است؟

ریزش مو بخشی از چرخه طبیعی زندگی مو است، زمانی که موها به پایان این چرخه می رسند می ریزند. معمولا موی جدید از همان فولیکول موی قبلی رشد می کند، اما گاهی اوقات نیز این اتفاق نمی افتد و اگر در نواحی بزرگی از سر موی جدید ظاهر نشود ریزش مو محسوس خواهد شد. عوامل متعددی در رشد مو تاثیر دارد مانند استرس، هورمون ها، قند خون بالا و بیماری های متعددی از جمله دیابت.

به چه علتی دیابت باعث ریزش مو می شود؟

ریزش مو در افراد مبتلا به دیابت ممکن است به دلیل وراثت یا اختلال در سیتم ایمنی بدن مانند بیماری های تیروئیدی باشد. دلایل دیگر ریزش مو در این افراد می تواند به دلیل گردش خون ضعیف، عوارض جانبی مصرف داروها، کنترل نامناسب قند خون و کمبود مواد مغذی در بدن باشد. برای انتخاب بهترین روش درمان تشخیص علت اصلی ریزش مو اهمیت دارد.

دیابت می تواند باعث نازکی موها و ریزش موها در بعضی از افراد شود، به این علت که می تواند تاثیرات زیر را در چرخه زندگی مو بگذارد:

  • ایجاد اختلال در رشد مو
  • رشد مو بیش از حد معمول
  • جلوگیری از رویش موهای جدید

شایع ترین علل تاثیر دیابت در ریزش مو

عوامل مختلفی می تواند باعث ریزش مو در فرد دیابتی شود اما شایع ترین علل آن شامل این موارد است:

قند خون بالا

اگر دیابت درمان یا کنترل نشود، قند خون فرد مبتلا بسیار بالا می رود. بالا بودن مداوم قند خون می تواند منجر به آسیب به بافت ها، ارگان ها و رگ های خونی بدن شود. آسیب به رگ های خونی می تواند جریان خون را محدود کند و در نتیجه سلول های خاصی اکسیژن و مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت نمی کنند. این کمبود مواد مغذی می تواند روی چرخه طبیعی رشد فولیکول های مو تاثیر منفی بگذارد و باعث ریزش مو شود.

دیابت در ریزش مو

تاثیر هورمون ها و استرس در دیابت و ریزش مو

دیابت با استرس هم از جنبه فیزیکی و هم از جنبه روانی رابطه نزدیکی دارد. استرس مداوم می تواند باعث نوسانات هورمونی شود که در رشد مو تاثیر می گذارد.

آلوپسی آره آتا (Alopecia areata)

آلوپسی آره آتا بیماری است که در آن سیستم ایمنی بدن به اشتباه به فولیکول های سالم مو حمله می کند. احتمال ابتلا به این بیماری در افراد مبتلا به بیماری دیابت نوع یک بیشتر از افرادی است که به این بیماری مبتلا نیستند. آلوپسی آره آتا باعث ریزش موی سکه ای در سر، بازو ها و سایر نواحی بدن که دارای مو هستند می شود.

درمان ریزش مو

روش های درمانی ریزش مو شامل داروهای موضعی، بیوتین و تغییر شیوه زندگی است. اگرچه نتایج اغلب این درمان ها به ندرت طولانی مدت است.

درمان های موضعی

ماینوکسیدیل داروی بدون نسخه متداولی است که در درمان ریزش مو استفاده می شود. برای استفاده از این دارو باید آن را به طور مستقیم به موضع مورد نظر زد. هم بانوان و هم آقایان می توانند از این دارو استفاده کنند. برای رسیدن به نتیجه دلخواه و پیشگیری از عوارض جانبی باید این دارو را طبق دستورالعمل مصرف آن استفاده کنید.

فیناستراید (پروپسیا)

فیناستراید (پروپسیا) دارویی برای درمان ریزش مو در مردان است. این قرص خوراکی باید روزانه مصرف شود. سازمان غذا و داروی آمریکا مصرف این دارو را برای زنان تایید نکرده است.

دیابت در ریزش مو

بیوتین

بیوتین زیر گروه ویتامین B است که به طور طبیعی در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد. سطح بیوتین در برخی افراد مبتلا به دیابت پایین است. در مطالعه ای در سال 2014 نتایج نشان داد که مصرف بیوتین ممکن است باعث کاهش ریزش مو در برخی از افراد شود، مواد غذایی غنی از بیوتین شامل:

  • تخم مرغ کامل
  • جگر و قلوه
  • آجیل ها مانند بادام درختی، گردو و بادام زمینی
  • ماهی سالمون
  • آووکادو
  • سیب زمینی شیرین
  • گل کلم
  • مخمر

تغییر در سبک زندگی

اگر چه انجام فعالیت های ورزشی نمی تواند ریزش مو را متوقف کند اما می تواند گردش خون در بدن را افزایش دهد. انجام ورزش منظم باعث افزایش جریان خون در قسمت های مختلف بدن از جمله فولیکول های مو، اندام های فوقانی و تحتانی می شود. همچنین در کنترل قند خون نیز کمک می کند، پیروی از رژیم غذایی متعادل و سالم نیز در مدیریت دیابت بسیار مهم است. رژیم غذایی با فیبر بالا، مصرف میوه ها، سبزیجات و پروتئین برای کنترل قند خون مفید است.

درمان آلوپسی آره آتا

در مورد آلوپسی آره آتا پزشک ممکن است تزریق استروئید، مصرف قرص های استروئیدی یا سایر داروهای سرکوب کننده دستگاه ایمنی مانند متوترکسات و سیکلوسپورین را توصیه کند. با این حال برخی از این درمان ها می تواند عوارض جانبی زیادی داشته باشد.

دیابت در ریزش مو

روش های کنترل قند خون برای کاهش عوارض دیابت در ریزش مو

فرد مبتلا می تواند با استفاده از روش های زیر قند خون را کنترل کند:

  • اندازه گیری مداوم قند خون
  • مصرف داروها طبق دستور پزشک
  • داشتن رژیم غذایی متعادل و سالم
  • ورزش منظم

راهکارهای کاهش استرس

راهکارهایی که به افراد کمک می کند تا استرس خود را به حداقل برسانند شامل:

  • حمایت افراد خانواده و دوستان
  • داشتن مشاوره یا درمان شناختی رفتاری (CBT)
  • تمرین ذهنی
  • استفاده از تکنیک های آرامش بخش مانند مدیتیشن، یوگا و تمرینات تنفس عمیق

آیا ریزش موهای ناشی از ابتلا به بیماری دیابت باز هم رشد می کنند؟

در بسیاری از موارد ریزش مو قابل برگشت است. درمان های متعددی برای بانوان و آقایان وجود دارند. این درمان ها ریزش مو ها ناشی از دیابت را در بعضی افراد کند یا متوقف می کنند. در افراد مبتلا به دیابت موثرترین راه برای درمان ریزش مو کنترل درست قند خون و مدیریت استرس است.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

با انتخاب ستاره ها به مطلب امتیاز دهید!

میانگین رضایت کاربران 4.4 / 5. تعداد رای: 21

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 پرسش و پاسخ

  1. سلام_من 21سالمه و حدود3سال هست که ریزش مو دارم و موهای کل سرم نازک شده و به راحتی میریزه_4سالی هم هست که یکسره ادرار دارم/سریع سریع ادرار دارم و اینکه حجم کل ادرارم در روز زیاده/حتی موقع فوتبال سنگین هم ادرارم میاد بجای اینکه موقع ورزش ادرارم کم بیاد/استرس هم مقداری دارم/چندسال پیش آزمایش خون و ادرار دادم پیش یه دکتر عمومی گفت که عفونت کلیه نداری/ایا ممکنه دیابت بی مزه داشته باشم و اون باعث نازک شدن و ریزش موهام شده باشه؟

    1. سلام وقت بخیر
      ممکن است که دلایل دیگری باعث این مشکل شده لطفا به متخصص پوست مراجعه کنید تا با اطمینان این مشکل را برطرف کنید.

دکمه بازگشت به بالا