علت خارش لب ها و راه های پیشگیری از آن

سلامتی وتندرستی
4.2
(36)

احساس خارش لب ها می تواند ناگهانی و بسیار ناراحت کننده باشد. در بیشتر مواقع این عارضه به علت آلرژی فصلی یا تماسی اتفاق می افتد. گاهی اوقات نیز می تواند نشانه ای از سایر بیماری ها باشد.

خارش لب ها

علت خارش لب ها

لب های خشک و ترک خورده (کیلیت سیمپلکس)

این عارضه که بین مردم به عارضه لب های شدیدا ترک خورده شناخته می شود که علائم رایج آن خشکی، ترک خوردن و خارش لب ها است و به دلایل زیر می تواند ایجاد شود:

  • هوای سرد
  • قرار گرفتن در معرض نور خورشید
  • کاهش رطوبت هوا
  • عادت به لیسیدن لب ها

آلرژی تماسی

آلرژی تماسی، التهاب لب ها در اثر قرار گرفتن در معرض یک ماده آلرژی زا می باشد. محصولات آرایشی لب ها، کرم ضد آفتاب، خمیر دندان، دهان شویه و داروها می تواند باعث ایجاد این واکنش در لب ها شود. مواد غذایی حاوی نگه دارنده ها، عطرها و طعم دهنده های مصنوعی نیز می توانند منجر به ایجاد این بیماری شوند. این بیماری باعث تورم لب ها می شود و قسمت های پوسته پوسته شده و خارش دار در لب ها ایجاد می کند. این واکنش موقتی است و در 24 ساعت بعد از تماس با ماده آلرژی زا از بین می رود.

خارش لب ها ناشی از دارو

عوارض جانبی مصرف بعضی داروها خارش لب ها می باشد. داروهای رتینوئید (ایزوترتینوئید، آسیترتین، آلی ترتینوئین) این عارضه جانبی را دارند. همچنین این عارضه می تواند موجب ترک و خونریزی لب ها شود. آلرژی به آنتی بیوتیک های بر پایه پنیسیلین مانند آموکسیسیلین می تواند موجب احساس خارش در لب ها شود.

تروماتیک

این نوع از تورم لب ها به دلیل تحریک بیش از حد پوست حساس لب ها می باشد. عادت هایی مانند گزیدن و لیسیدن لب ها می تواند باعث تورم لب ها و احساس خارش در آن ها شود. اگر این عادت ها ترک نشود، می تواند این مشکل را تشدید کند.

خارش لب ها ناشی از آب و هوا

 همان طور که از اسم این بیماری مشخص است این نوع از التهاب لب ها در اثر قرار گرفتن در معرض گرمای شدید، باد یا سرما در طول یک مدت طولانی ایجاد می شود. این مشکل می تواند در افرادی که در مناطقی با آب و هوای که تغییر دمایی شدید دارند و افرادی که در محیط باز کار می کنند اتفاق می افتد. این عارضه می توان با ترک خوردگی و خونریزی نیز همراه باشد.

عفونت ها

عفونت های باکتریایی، ویروسی و قارچی نیز می توانند باعث احساس خارش در لب ها شود. ویروس هرپس سیمپلکس، رشد بیش از حد کاندیدا و باکتری های استرپتوکوک و استاف (از گروه استافیلوکوک) عفونت هایی هستند که موجب خارش و احساس بد در لب ها می شود. در بعضی موارد با مصرف آنتی بیوتیک این مشکل برطرف می شود.

خارش لب ها

سایر دلایل که در خارش لب ها موثر هستند

دلایل دیگری که ممکن است باعث ایجاد این عارضه شوند که شامل موارد زیر است:

  • لوپوس
  • کهیر های مزمن (کهیرهایی که به طور مکرر رخ می دهند و بیش از 6 هفته طول می کشند)
  • فولیکولیت ( رشد زیرپوستی موها در اثر اصلاح)
  • کمبود مواد غذایی
  • سندروم ملکرسون-رزونتال: یک بیماری نادر است که باعث فلجی صورت می شود.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

در صورت مشاهده هر یک از این موارد به پزشک مراجعه کنید:

  • بثورات ناگهانی که از لب ها به بقیه صورت پخش می شود.
  • خونریزی بدون انقطاع لب ها
  • مشکل در تنفس
  • تورم سریع لب ها

در صورت مشاهده دائمی هر یک از این علائم به ویژه ترک خوردگی و خونریزی لب ها حتما به پزشک مراجعه کنید. مصرف دارو و لوازم آرایشی و بهداشتی را نیز با پزشک خود در میان بگذارید.

خارش لب ها

پیشگیری از خارش لب ها

محافظت از لب ها

برای محافظت از لب های خود از بالم لب که حاوی ضد آفتاب نیز می باشد استفاده کنید. بهتر است در دماهای خیلی پایین برای محافظت از لب ها در برابر سرما صورت خود را با شال بپوشانید. محصولات بدون طعم، بدون عطر و ضد حساسیت را انتخاب کنید تا بدون اینکه پوست شما را در معرض مواد شیمیایی قرار دهند از لب های شما محافظت کنند.

عادت های خود را تغییر دهید

بهتر است از لیس زدن لب های خود بپرهیزید. درست است که با لیسیدن لب ها آن ناحیه مرطوب می شود ولی این کار باعث می شود تا لب ها بیش از پیش خشک شوند. همچنین بهتر است تا از محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده کنید که دارای خاصیت رطوبت رسانی به لب ها باشد. همچنین بهتر است به جای دهان با بینی نفس بکشید. نفس کشیدن با دهان باعث خشک شدن لب ها می شود.

بدن خود را هیدراته نگه دارید

نوشیدن آب کافی برای سلامتی به دلایل بی شماری مفید است. نوشیدن مایعات زیاد و استفاده از رطوبت ساز هوا در خانه در طول فصل سرد باعث هیدراته شدن پوست می شود و لب ها را از ترک خوردن و خارش محافظت می کند.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

با انتخاب ستاره ها به مطلب امتیاز دهید!

میانگین رضایت کاربران 4.2 / 5. تعداد رای: 36

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید!

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا