تغییرات پوست و مو در دوران بارداری و شیردهی

پوست و زیبایی
5
(1)

در دوران بارداری طی مدت زمان 9 ماه در بدن اتفاقات مختلفی به وقوع می پیوندد که عامل اصلی آن ها تغییرات هورمونی است. تاثیر این تغییرات علاوه بر ظاهر بر روی روحیات و اخلاق نیز دیده می شود.

تغییرات پوست و مو در دوران بارداری و شیردهی

افزایش فشار خون در دوران بارداری

در بدن خانم های باردار حجم خون و جریان خون در رگ ها افزایش می یابد. این افزایش حجم خون در رگ ها فعالیت غدد چربی را زیاد می کند در نتیجه پوست چرب می شود بنابراین جوش زدن در خانم های باردار شایع است. در بدن بعضی از زنان با افزایش گردش خون حرارت و دمای داخلی بدن بالاتر می رود و گرمای ایجاد شده موجب بروز قرمزی پوست، کهیر و یا تعریق زیاد و مداوم می شود. از دیگر مشکلاتی که افزایش گردش خون برای بدن خانم های باردار ایجاد می کند عروق واریسی و رگ های عنکبوتی است. متاسفانه پس از زایمان این رگ ها خود به خود برطرف نخواهند شد و باید از روش های درمان مختلف مثل لیزر یا اسکلروتراپی استفاده شود.

ماسک دوران بارداری

بر روی پوست صورت بعضی از خانم ها در این دوران لک های زرد یا قهوه ای ایجاد می شود که در اصطلاح آن را به عنوان ماسک دوران بارداری می شناسند. حتی خطوط تیره ای در ناحیه تحتانی شکم بروز می کند. تیره شدن پوست (هایپرپیگمنتاسیون) در ناحیه تناسلی نیز جزئی از تغییرات پوستی زمان حاملگی است و دلیل آن ترشح زیاد بعضی از هورمون ها می باشد. افزایش رنگدانه های پوستی به صورت یکنواخت اتفاق نمی افتد به همین علت لک های پراکنده روی صورت و بدن ظاهر می گردد. جلوگیری از ایجاد این تغییرات داخل بدن امکان پذیر نیست اما میتوان با مراقبت های بیرونی اثرات آن را کاهش داد. استفاده از کرم ضدآفتاب و قرار نگرفتن در معرض نور مستقیم خورشید به سالم ماندن پوست کمک می کند و پس از اتمام زمان بارداری، پوست می تواند به حالت عادی بازگردد.

انجام درمان لایه برداری

با توجه به اینکه در این زمان پوست صورت بسیار حساس می شود انجام درمان های سطحی و لایه برداری نیز ممنوع است. زیرا ممکن است موجب بروز صدمات دیگری گردد.

ترک پوستی

کشیدگی پوست ناحیه شکم ترک های شدیدی بوجود می آورد که راه حل قطعی ندارد و باید همزمان از پمادهای موضعی مخصوص بر روی پوست شکم استفاده کرد. ممکن است ترک پوستی، نازک و حساس شدن پوست در نواحی مختلفی از بدن ایجاد شود که باید با پمادهای موضعی به کاهش آن ها کمک کرد.

تغییر وضعیت موها

این تغییرات شامل حال وضعیت موها نیز می شود. گاهی هورمون ها موجب افزایش رشد موها و گاهی باعث ریزش موها می شوند، حتی خشک یا چرب شدن موها در این دوران وجود دارد اما هیچکدام از شرایط ماندگار نیستند و پس از فارغ شدن، فعالیت های بدن به حالت سابق خود بازمی گردد.

لیزر موهای زائد در دوران بارداری و شیردهی

معمولا ریزش موها در دوران شیردهی اتفاق می افتد. رویش موهای زائد بدن نیز از حالت عادی خارج می شوند و شدت می یابد به همین دلیل در دوران بارداری و شیردهی نمی توان لیزر موهای زائد انجام داد زیرا احتمال برگشت و رشد مجدد موها و بی نتیجه ماندن جلسات لیزر بسیار زیاد است. ( در مورد لیزر موهای زائد در دوران بارداری و شیر دهی بیشتر بدانیم )

رشد موها در دوران بارداری

رشد موهای سر در 9 ماه فوق العاده افزایش می یابد و کاملا پرپشت شدن موها قابل مشاهده می باشد اما متاسفانه بعد از زایمان این موها از دست می روند. برای پیشگیری از شدت گرفتن ریزش مو استفاده از مکمل های غذایی و ویتامین های مربوط به تقویت موها در دوران شیردهی توصیه می شود.

انجام کارهای پزشکی و زیبایی در دوران بارداری

انجام تمامی کارهای پزشکی چه درمانی چه زیبایی به علت تغییرات واکنش بدن و حضور جنین در دوران بارداری ممنوع می باشد و در دوران شیردهی حدودا پس از گذشت یک سال امکان پذیر است.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

با انتخاب ستاره ها به مطلب امتیاز دهید!

میانگین رضایت کاربران 5 / 5. تعداد رای: 1

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 پرسش و پاسخ

    1. سلام وقت بخیر
      خیر، لیزر موهای زائد یک درمان سطحی هست و هیچ مشکلی برای اندام های داخلی بدن ایجاد نمیکنه میتونید قبل از شروع لیزر برای راحتی خیال خودتون با پزشک زنان مشورت کنید.

      1. سلام وقت بخیر
        من دوران شیردهی هستم ماه پانزدهم برای لیزر موهای زائد بیکینی و زیربغل ساق و ساعد مشکلی داره انجام بشه ؟

    1. سلام وقت بخیر
      نه عزیزم نگران نباشید لطفا بقیه جلسات لیزرتون رو ادامه ندین و حتما تحت نظر پزشک زنان اقدام به انجام کارهای درمانی بکنید

    2. سلام، من ماه ۱۸ شیر دهی هستم دوست دارم مزوتراپی صورت انجام بدم،میگن انجام نده
      چرا نباید انجام بدم؟

      1. سلام وقت بخیر
        بله درسته نباید انجام دهید. 1. به دلیل اینکه اختلالات هورمونی دارید و ممکنه روند مزو بهم بخوره یا جواب نده. 2. ممکن هست که وارد محتویات شیر مادر بشه و برای کودک مناسب نیست.(هیچ تحقیق و مطالعه ای در این رابطه انجام نشده، برای جلوگیری از هر گونه اختلالی بهتره که پیشگیری کنید).

دکمه بازگشت به بالا