آشنایی با سندروم موهای شانه نشونده (UHS)

مو
4.6
(7)

سندروم موهای شانه نشونده (Uncombable hair syndrome) یا به اختصار UHS، مشکل نادری است که به موهای خشک یا وزی که با شانه صاف نمی شود گفته می شود. این عارضه معمولا قبل از سه سالگی ظاهر می شود و در مواردی ممکن است تا سن 12 سالگی در نوجوانان دیده شود. با اینکه این عارضه را نادر تلقی می کنند اما به احتمال زیاد موارد بسیای از این بیماری وجود دارد ولی اغلب پزشکان به دلیل این که این عارضه در کودکی از بین می رود آن را تشخیص نمی دهند.

سندروم موهای شانه نشونده (UHS)

علائم سندرم موهای شانه نشونده (Uncombable hair syndrome)

علائم این بیماری از 3 ماهگی تا 12 سالگی در کودکانی با موهای بلوند نقره ای یا کاهی دیده می شود. در این افراد رنگ موها با گذشت زمان تغییر می کند. همچنین این افراد دارای حجم موی نرمالی هستند اما رشد موهای آن ها کم است. موهای این افراد از سر جدا هستند و در جهات مختلف حالت می گیرند و صاف کردن آن روی سر غیر ممکن است ( این عارضه فقط در موهای سر ایجاد می شود و بر موهای سایر قسمت های بدن تاثیرگذار نیست).

سندروم موهای شانه نشونده (UHS)

آیا موهای این افراد آسیب پذیر تر هست؟

موهای این افراد در مقایسه با افراد معمولی شکننده تر نیست اما شانه زدن و شستن مداوم آن ها ممکن است باعث آسیب به مو شود.

چرا سندروم موهای شانه نشونده ایجاد می شود؟

این سندروم معمولا به دلیل جهش در سه ژن PAD13، TGM3 و TCHH که وظیفه تعیین ساختار تارهای مو را دارند، ایجاد می شود. این بیماری زمانی در افراد دیده می شود که هم مادر و هم پدر نسخه ای از این ژن جهش یافته را داشته باشند، البته در مواردی ممکن است والدین نیز این بیماری را نداشته باشند (وراثت اتوزومی مغلوب). همچنین دانشمندان معتقدندکه این بیماری حتی زمانی که یکی از والدین حامل ژن جهش یافته باشند (وراثت اتوزومال غالب) نیز در کودک دیده شود. این جهش ها شکل ساقه مو را از لوله ای به شکل زاویه دارتر مانند مثلثی یا قلبی تغییر می دهد که باعث تغییر بافت مو می شود و شانه زدن موها بسیار سخت می شود، همچنین نور به گونه ای منعکس می شود که رنگ خاصی به موها می دهد.

چگونه پزشکان سندروم موهای شانه نشونده را تشخیص می دهند؟

پزشکان علائم رایج این سندروم مانند رنگ مو، بافت مو و الگوی رشد مو را بررسی می کنند. بافت مو در زیر میکروسکوپ توسط پزشکان بررسی می شود. این موها معمولا زیر میکروسکوپ به شکل مثلثی یا شیار های بلند در بافت موها دیده می شود.

ارتباط این سندرم با بیماری های دیگر

این سندرم معمولا خود به خود از بین می رود اما در بعضی موارد علت ایجاد آن می تواند با بیماری های دیگری که نیاز به درمان های پزشکی دارد مرتبط باشد، بیماری هایی مانند:

  • دیسپلازی های اکتودرمی
  • سندروم بورک
  • دیسپلازی اپیفیزی فالانگوی فرشته شکل(Angel-shaped phalangoepiphyseal dysplasia)

دیگر علائمی که ممکن است در برخی موارد UHS دیده شود عبارتند از:

  • زبر شدن بافت موها
  • خشک شدن موها
  • سفید شدن موها
  • گره خوردن موها
  • کچلی لکه ای در کف سر

بنابراین مهم است که علت ایجاد این سندروم را متوجه شوید و در صورت ارتباط آن با سایر بیماری ها برای حفظ سلامت خود به پزشک مراجعه کنید.

سندروم موهای شانه نشونده (UHS)

درمان سندروم موهای شانه نشونده

این بیماری معمولا درمان ندارد اما معمولا در ابتدای بلوغ بهتر می شود یا کاملا از بین می رود. پزشکان برای بهتر شدن این بیماری به اصطلاح می گویند که باید با موهای خود مهربان تر باشید! این بدین معنی است که :

  • موها را به آرامی شانه کنید.
  • از روش های درمانی خشن برای موها استفاده نکنید.
  • از شانه زدن زیاد موها بپرهیزید.
  • سشوار کشیدن موهای خود را به حداقل برسانید.

بعضا افراد معتقدند که مصرف بیوتین برای بهتر شدن ظاهر موها در مواجهه با این سندروم مناسب است اما نیاز به مطالعات بیشتری در این زمینه است.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

با انتخاب ستاره ها به مطلب امتیاز دهید!

میانگین رضایت کاربران 4.6 / 5. تعداد رای: 7

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید!

دکمه بازگشت به بالا