با ثبت درخواست رزرو خود از مشاوره تخصصی رایگان همکاران ما در کلینیک آتریسا بهره‌مند شوید.

معرفی انواع روش های تخلیه ژل + نحوه انجام

پوست و زیبایی
5
(1)

تخلیه ژل راه‌حلی برای کسانی است که به هر دلیلی از نتیجه تزریق ژل خود راضی نیستند و می‌خواهند ناحیه تحت تزریق را به حالت اولیه خود برگردانند. در این مقاله شما را با روش‌های تخلیه ژل آشنا کرده‌ایم. برای اطلاعات بیشتر درباره تمام روش‌های تخلیه ژل پاژ با ما تا انتهای این مقاله در کلینیک تخصصی پوست و مو آتریسا همراه شوید.

روش های تخلیه ژل

چه مواردی موجب تخلیه ژل می شود؟

دلایل زیادی وجود دارد که می‌تواند افراد را به تخلیه ژل وادار کند که البته بسیاری از آن‌ها به دلیل عدم رضایت از نتیجه تزریق یا عوارض جانبی ژل پاژ اتفاق می‌افتد. موارد زیر از مهم‌ترین شرایطی هستند که موجب می‌شوند پزشک به تخلیه ژل اقدام کند:

درخواست رزرو وقت کلینیک آتریسا
  • عدم رضایت از نتیجه؛ تزریق نامناسب، عدم تقارن در چهره، ایجاد ظاهر ناخوشایند و… از مواردی هستند که باعث می‌شوند برای تخلیه تصمیم بگیرید.
  • عوارض جانبی؛ اگر پس از تزریق به عوارضی خاص مانند حساسیت‌های پوستی، عفونت، تورم، قرمزی، کبودی، درد و… دچار شوید، پزشک تصمیم به تخلیه خواهد گرفت.
  • مشکلات زمینه‌ای پزشکی؛ اگر بعد از تزریق به مشکلاتی خاص مانند بیماری‌های خودایمنی یا اختلالات خون‌ریزی‌دهنده مبتلا شوید، پزشک ناچار به تخلیه ژل خواهد شد تا وضعیت بدنی‌تان تشدید نشود.
  • حل شدن تدریجی ژل؛ گاهی ژل بعد از مدتی حل می‌دهد و ظاهر اولیه خود را از دست خواهد داد، در چنین شرایطی، اگر به تزریق مجدد تمایل نداشته باشید، پزشک به شما توصیه خواهد کرد که باقی‌مانده آن را تخلیه کنید تا ظاهرتان ناهنجار نشود.
  • برنامه‌ریزی برای جراحی؛ اگر به هر دلیلی نیاز باشد که ناحیه تحت تزریق تحت عمل جراحی قرار بگیرد، باید قبل از آن ژل را تخلیه کنید.

انواع روش های تخلیه ژل پاژ

روش‌های متعددی برای تخلیه ژل پاژ در اختیار شما قرار دارد که نسبت به تشخیص پزشک و ترجیحات شخصی‌تان، می‌توانید یکی را انتخاب کنید. موارد زیر از معروف‌ترین و بهترین روش‌های تخلیله ژل هستند:

تخلیه ژل با سوزن

تخلیه ژل با سوزن روشی سرپایی است که می‌توانید در مطب و با کمک پزشک، آن را انجام دهید. در این روش پزشک سوابق شما را بررسی خواهد کرد و باتوجه به عمق ناحیه تزریقی، سرنگ انتخاب و کار شروع خواهد شد. این روش با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود و پس از کار می‌توانید به خانه برگردید. بهبودی در این روش سریع است و دوره نقاهت نخواهید داشت. می‌توان از این روش برای تخلیه ژل نواحی صورت و مناطقی که ژل در عمق کم تزریق شده است، کمک گرفت.

تخلیه ژل با سونوگرافی

روش تخلیه ژل با سونوگرافی هم نوعی تکنیک کم‌تهاجمی است که کمک می‌کند تا ژل در نواحی موردنظر تخلیه شود. این روش برای شرایطی مناسب است که تزریق ژل منجر به بروز کیست، توده و ندول شده باشد. همچنین در وضعیتی که ژل متراکم باشد و نتوان آن را با روش‌های معمول تخلیه کرد، می‌توان از روش سونوگرافی کمک گرفت.

با کمک این روش می‌توان ژل نواحی مختلف صورت و بدن مانند گونه‌ها، چانه، باسن، ساق و دست را از بین برد. 

در تخلیه ژل با سونوگرافی از امواج فراصوت کمک گرفته می‌شود تا ناحیه موردنظر گرم شود. درنهایت ژل گرم‌شده به‌سادگی با کمک سوزن کشیده و تخلیه خواهد شد. تخلیه ژل پاژ با کمک سونوگرافی علاوه‌بر دقت بالا، موثر است و به دوره نقاهت نیاز ندارد.

تخلیه ژل با تزریق آنزیم

آنزیم تخلیه ژل همچنان روشی غیرجراحی است اما نسبت به دو روش قبلی، کمی تهاجمی‌تر است. پزشک در این روش آنزیمی به نام هیالورونیداز را به ناحیه تحت درمان تزریق می‌کند. این آنزیم، ژل را تجزیه و حل خواهد کرد و درنهایت ژل جذب بدن خواهد شد.

پروسه درمان در این روش بسیار ساده است و بدون آسیب به بافت‌های مجاور، تنها ژل را تحت تاثیر قرار خواهد داد. البته برای مشاهده نتیجه تزریق، باید چند هفته پس از آن صبر کنید. تجزیه تدریجی ژل عوارض جانبی آن را کاهش خواهد داد و می‌توان این روش را از کم‌خطرترین روش‌های تخلیه دانست.

روش های تخلیه ژل

تخلیه ژل با جراحی

اگر ژل تزریق شده از نوع سیلیکون یا سایر انواع ژل‌های متراکم و حجیم باشد، شاید مجبور شوید که برای تخلیه از جراحی کمک بگیرید. این تکنیک با برش ساده در ناحیه تحت درمان و حذف ژل انجام می‌شود. بسته به وسعت ناحیه، ممکن است به بیهوشی یا بی‌حسی نیاز داشته باشید. طبیعتا این روش نسبت به تکنیک‌های دیگر تخلیه ژل تهاجمی‌تر است و به دوران نقاهت نیاز خواهد داشت.

مراقبت های قبل از تخلیه ژل

قبل از هر چیزی در رابطه با تخلیه ژل باید بدانید که تصمیم‌گیری درباره نحوه انجام این کار و لزوم آن، بیش از هر چیزی به تشخیص پزشک و مشورت او بستگی دارد. پس حتما قبل از انجام آن، با پزشک متخصص و باتجربه مشورت کنید. لازم است هر اطلاعاتی که می‌تواند در تشخیص و تصمیم‌گیری پزشک موثر باشد. در ادامه پس از تصمیم‌گیری برای تخلیه ژل و تعیین وقت، اصول زیر از مهم‌ترین مراقبت های قبل از تخلیه ژل محسوب می‌شود:

  • امکان دارد که پزشک قبل از جلسه درمان برای آزمایش یا معاینه‌ای خاص، درخواست دهد، لازم است که آزمایش را طبق دستور پزشک و با توجه به دستورالعمل‌های آزمایشگاه انجام دهید.
  • امکان دارد از شما درخواست شود که مصرف بعضی از داروهای خاص مانند داروهای قلبی، داروهای رقیق‌کننده خون و… را قطع کنید. به همین دلیل لازم است که مصرف هر نوع دارو را به پزشک اطلاع دهید.
  • 24 ساعت قبل از جلسه درمان، از مصرف داروهایی مانند ایپوبروفن و ناپروکسن خودداری کنید.
  • ممکن است بسته به روش انتخابی برای تخلیه ژل، از شما درخواست شود که ناشتا باشید.
  • از مصرف دخانیات و نوشیدنی‌های حاوی الکل خودداری کنید.
  • در روز درمان لباس راحت بپوشید، آرایش نداشته باشید و مطمئن شوید که بدنتان هیدراته است.

مراقبت های بعد از تخلیه ژل

  • ناحیه تحت درمان را خشک و تمیز نگه دارید.
  • از دستکاری ناحیه بپرهیزید و آن را نخارانید.
  • می‌توانید برای کاهش درد و تورم کمپرس سرد کمک بگیرید.
  • درصورت لزوم، پزشک برای شما دارو تجویز خواهد کرد. داروی تجویزی را به موقع و طبق دستورالعمل مصرف کنید.
  • تا چند روز پس از درمان، از آرایش بپرهیزید.
  • ممکن است لازم باشد تا چند روز از فعالیت شدیدی که موجب تعریق می‌شود، خودداری کنید. پزشک دستورالعمل خاصی را برای از سرگیری فعالیت ارائه خواهد داد.
  • برای معاینات بعدی و بررسی روند درمان، قرار ملاقات با پزشک را از دست ندهید.
  • در صورت مشاهده علائم عفونت، تب، درد یا قرمزی، با پزشک تماس بگیرید.

عوارض تخلیه ژل

  • درد، تورم و کبودی شایع‌ترین عوارض جانبی تخلیه ژل محسوب می‌شوند. این عوارض معمولا طی چند روز یا نهایتا یک هفته از بین خواهند رفت.
  • ممکن است پس از این عمل خارش یا قرمزی را هم تجربه کنید.
  • از دیگر عوارض تخلیه ژل پاژ می‌توان به بی‌حسی موقت ناحیه تحت درمان اشاره کرد. این عارضه هم موقت است و طی چند هفته از بین خواهد رفت.
  • عفونت ناحیه تحت درمان هم از دیگر عوارض جانبی نادر اما جدی است که درصورت مشاهده حتما باید با پزشک تماس بگیرید.
  • واکنش آلرژیک از دیگر عوارض نادر اما جدی تخلیه ژل محسوب می‌شود که می‌تواند موجب بروز طیف وسیعی از علائم مانند قرمزی، بثورات جلدی، تورم، تب یا چرک را در بربگیرد. حتما با دیدن این علائم، به پزشک مراجعه کنید.
  • اسکار هم از عوارضی است که درصورت نیاز به تخلیه ژل با جراحی، می‌توان انتظار بروز آن را داشت.
روش های تخلیه ژل

در چه شرایطی نباید تخلیه ژل انجام داد؟

این نکته را درنظر داشته باشید که عمل تخلیه ژل مانند هر تکنیک درمانی دیگر، می‌تواند موجب بروز عوارض ناخواسته‌ جانبی شود. به همین دلیل، انجام آن برای بعضی از گروه‌ها و تحت شرایطی خاص، مجاز نیست یا باید با ملاحظاتی خاص انجام شود. اگر در شرایط زیر هستید، بهتر است که تخلیه ژل را به زمانی دیگر موکول کنید:

  • مشکلات سلامتی و زمینه‌ای مانند اختلالات انعقادی، بیماری‌های خودایمنی، عفونت‌های فعال پوستی در ناحیه تحت درمان؛
  • بارداری یا شیردهی؛
  • سابقه اسکارهای کلوئیدی،
  • مصرف داروهای خاص؛
  • مشکلات و بیماری‌های پوستی فعال.

سوالات متداول تخیله ژل

هزینه تخلیه ژل چقد است؟

هزینه تخلیه ژل نسبت به وسعت ناحیه تحت درمان و تکنیک انتخابی متفاوت است. این روش درمانی می‌تواند بازه قیمتی بین 500 هزارتومان تا چندین میلیونی را در بر بگیرد. شما می‌توانید برای استعلام هزینه تخلیه ژل و مشورت درباره بهترین تکنیک، با ما در کلینیک تخصصی پوست و مو آتریسا تماس بگیرید.

آیا امکان تزریق مجدد ژل پس از تخلیه وجود دارد؟

هر چند برای تزریق مجدد ژل باید مدتی صبر کنید، اما بله! امکان تزریق مجدد ژل بعد از تخلیه آن وجود دارد.

تخلیه ژل در چند جلسه انجام می‌شود؟

عموما می‌توان طی یک جلسه ژل صورت را تخلیه کرد، اما با توجه به وسعت ناحیه تحت درمان یا تکنیک انتخابی و تشخیص پزشک، ممکن است به جلسات اضافی نیاز پیدا کنید.

بهترین روش تخلیه ژل چیست؟

واقعیت این است که همه تکنیک‌های تخلیه ژل مناسب و کاربردی هستند؛ اما بهترین روش تخلیه باتوجه به وضعیت شما و ناحیه تحت درمان تعیین خواهد شد. برای پیدا کردن بهترین روش تخلیه ژل با پزشک مشورت کنید.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

با انتخاب ستاره ها به مطلب امتیاز دهید!

میانگین رضایت کاربران 5 / 5. تعداد رای: 1

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا