در مورد فولیکول مو ونقش آن بیشتر بدانیم

مو
4.1
(9)

فولیکول مو سوراخ های کوچکی هستند که نقطه اتصال تار مو با پوست محسوب می شوند. فولیکول بخشی است که باعث رویش موها می گردد. هر انسان به طور متوسط 100 هزار فولیکول بر روی پوست سر دارد. در ادامه برای شما توضیح می دهیم که فولیکول چگونه باعث رشد موها می شود.

فولیکول مو

ساختار فولیکول مو

فولیکول مو ساختاری به شکل یک تونل دارد که در خارجی ترین لایه پوست (اپیدرم) قرار می گیرد. مو در انتهای تونل فولیکول شروع به رشد می کند. ریشه موها از سلول های پروتئینی تشکیل شده است و تغذیه رسانی توسط رگ های خونی اطراف آن انجام می شود.

هرچقدر تعداد سلول های پروتئینی افزایش یابد، رشد موها سرعت بیشتری می گیرد. غدد سباسه در نزدیکی فولیکول با تولید چربی به پوست و مو مواد مغذی می رساند. فولیکول های مو در مرحله استراحت نیز فعالیت می کنند در نتیجه رشد موها بهبود می یابد. فولیکول های مو در فازهای مختلف قرار می گیرند. ممکن است برخی از فولیکول ها در مرحله استراحت و برخی دیگر در فاز رشد باشند. به همین دلیل همزمان با رشد موها ریزش هم اتفاق می افتد.

میزان رشد و طول عمر مو

به طور متوسط تار مو در ماه یک سانتی متر رشد می کند. میزان رشد موها و طول عمر یک فولیکول به سن فرد، جنس موها و سلامت عمومی بدن بستگی دارد. عملکرد فولیکول تنها برای میزان رشد موها نمی باشد بلکه بر ظاهر و خصوصیات موها نیز اثر می گذارد.

فولیکول مو

تعیین شکل موها توسط فولیکول

شکل فولیکول حالت موها را تعیین می کند.

  • فولیکول های دایره ای موهای صاف و فولیکول های بیضوی موهای مجعد و فر را تولید می کنند.
  • همچنین فولیکول نقش مهمی در تعیین رنگ موها دارد. فولیکول ها با افزایش سن توانایی تولید ملانین را از دست می دهند که منجر به رشد موهای خاکستری یا سفید می شود.

مشکلاتی که باعث آن فولیکول است

  • تار مو خارج از فولیکول نیز قادر به رشد کردن است. اما هنگامی که برای آن مشکلی بوجود بیاید رشد موها را متوقف می کند.
  • تعدادی از مشکلاتی که برای موها پیش می آید به دلیل همین فولیکول است. طاسی هنگامی اتفاق می افتد که فولیکول ها دیگر موی جدید تولید نکنند.

فولیکولیت چیست؟

یک بیماری رایج که برای فولیکول ایجاد می شود فولیکولیت می باشد که موجب التهاب و عفونت فولیکول می گردد. ممکن است فولیکولیت برای موهای تمامی نواحی سر و بدن اتفاق بیفتد.

علائم فولیکولیت

اکثرا به صورت جوش نمایان می شود. این برجستگی ها ممکن است قرمز، سفید یا زرد باشد و چرکی شود. خارش و درد از دیگر علائم فولیکولیت هستند.

درمان فولیکولیت

گاهی این عارضه بدون درمان و خود به خود خوب می شود. اما با مراجعه به پزشک می توان از صدمات آن مانند ریزش موی شدید جلوگیری کرد. درمان فولیکولیت به صورت موضعی و یا خوراکی صورت می گیرد.

تاثیر اضطراب و استرس بر فولیکول ها

از دیگر مشکلاتی که برای فولیکول ها پیش می آید تاثیر اضطراب و استرس بر روی آن ها است. نگرانی و استرس فولیکول ها را زودتر از موعد به فاز تلوژن وارد می کند و عمر رویش موها را کاهش می هد و قبل از رشد آن ها را به ریزش هدایت می کند.

روش های جدید درمانی بر تحریک فولیکول برای رشد موها و فعالیت مجدد آن ها تمرکز دارند.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

با انتخاب ستاره ها به مطلب امتیاز دهید!

میانگین رضایت کاربران 4.1 / 5. تعداد رای: 9

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید!

دکمه بازگشت به بالا