عمل جراحی بینی در بارداری+ مضرات و معایب

خدمات جراحی و زیبایی
0
(0)

عمل جراحی بینی در بارداری، شاید این برای شما هم سوال باشد که آیا ممکن است یا خیر. هر نوع عمل جراحی که تحت بیهوشی عمومی باشد برای زنان باردار ممنوع است. ولی قوانینی برای عمل جراحی بینی پیش و پس از بارداری وجود دارد. از جمله رایج ترین سوالاتی که خانم‌ها در هنگام مراجعه به پزشکان جراح می‌پرسند، ارتباط میان جراحی بینی و بارداری است. جواب این است که نه فقط جراحی بینی، بلکه هر نوع جراحی که نیاز به بیهوشی دارد برای خانم های باردار ممنوع است. چون که بیهوشی و عمل جراحی بینی تاثیر بدی روی جنین خواهد گذاشت. توصیه ما به خانم های باردار این است که اگر قصد انجام عمل جراحی بینی را دارند. 2ماه بعد از زایمان این عمل را انجام بدهند.   

عمل جراحی بینی در بارداری

بارداری قبل از جراحی بینی

رینوپلاستی شیوه‌ای است که شامل مراحل پیش و پس از عمل  می‌شود. در نتیجه برای بهبود و آماده‌سازی باید روندی تدریجی دنبال شود. به بیانی دیگر، روند بهبودی بینی زمان زیادی لازم دارد. در نتیجه برای خانم‌هایی که می‌خواهند باردار شوند، مهم این است که بدانند دوره نقاهت آن‌ها چه زمانی به اتمام می‌رسد. تا بتوانند برای بچه دار شدنشان اقدام کنند.  

بیشتر جراحان بینی معتقدند که بعد از دوره بهبودی زخم‌ها و سفت شدن غضروف‌ها می‌توان برای بچه دار شدن اقدام کرد. البته دوره نقاهت بعد از جراحی در افراد مختلف از یک تا 2 ماه متفاوت است. مطابق گفته متخصصان، زنانی که می‌خواهند باردار شوند، یک ماه بعد از جراحی بینی می‌توانند برای بارداری اقدام کنند. هیچ دلیل خاص پزشکی برای تداخل با بارداری بعد از اتمام دوره نقاهت وجود ندارد.     

هشدار

در دوران بارداری‌تان به منظور تکمیل نتیجه جراحی و یا تسریع روند آن، داروی خاصی مصرف نکنید.

توصیه برای عمل جراحی بینی پیش از بارداری

پس از جراحی بینی هنگامی باردار شوید که ورم بینی شما برطرف شده باشد. همچنین فرم بینی قابل دیدن باشد. چون ممکن است بینی شما دوباره به جراحی نیاز داشته باشد. در اینگونه موارد، اگر فرد باردار شود، داروهای بیهوشی برای جنین مضر خواهد بود.

به همین علت بهتر است ابتدا منتظر مشخص شدن نتیجه نهایی جراحی بینی باشید. بعلاوه، بارداری تورم را در کل بدن علی الخصوص در صورت افزایش می‌دهد. در نتیجه، تورم بینی برای مدت زمان بیشتری باقی خواهد ماند. توصیه ما به شما این است که اگر تصمیم به بارداری دارید. دست کم باید 6 ماه تا یکسال از عمل بینی شما فاصله داشته باشد.   

چقدر صبر کنیم تا تورم بینی رفع شود

تورمی که ناشی از بارداری است موجب احتقان بینی می‌شود. در نتیجه کسانی که جراحی بینی انجام داده‌اند شاید مشکلات تنفسی زیادی با تورم داخل بینی‌شان داشته باشند. بیماران نباید زودتر از 6ماه بعد از عمل جراحی بینی باردار شوند. چون بدن مادر در طول بارداری اش تغییرات بسیاری را تجربه خواهد کرد. برای مثال،  جمع آوری آب و دیگر تغییرات بیولوژیکی در سلول‌های بدن و صورت هم موجب ایجاد تغییراتی در شکل یا ساختار بینی می‌شود. از جمله ضخیم شدن مخاط بینی، تورم، احتقان در بافت‌های بینی و همچنین حفره‌های سینوسی. همه این موارد می‌توانند برای بینی‌ای که به تازگی تحت جراحی زیبایی قرار گرفته است و هنوز به حالت عادی خود بازنگشته است، مشکل بوجود بیاورند.

عمل جراحی بینی در بارداری

آیا بارداری پس از جراحی بینی خطرناک است؟

اگر فاصله زمانی مناسبی بین بارداری و جراحی بینی باشد. هیچ خطری وجود ندارد. زخم ها باید ترمیم شوند، تورم بینی از بین برود و ساختار بینی باید ثابت شود. به همین علت بعد از جراحی بینی برای باردار شدن توصیه می‌کنیم این فاصله زمانی از 6 کمتر نباشد. در حقیقت عمل جراحی بینی یکسال بعد از بارداری مجاز است.     

جراحی بینی در بارداری

عمل جراحی بینی در دوران بارداری توصیه نمی‌شود، چون برای جراحی بینی بیمار باید بیهوش شود. برای جلوگیری از عفونت و تسکین درد، مصرف دارو و یکسری از قرص ها ضروری است که تاثیر نامطلوبی روی جنین می‌گذارد. به منظور جلوگیری از این گونه مسائل، بیشتر پزشکان پیش از انجام عمل برای زنان متاهل آزمایش‌های بارداری را تجویز می‌کنند. در نتیجه اگر آزمایش مثبت باشد، جراحی مجاز نیست.   

ولی اگر خانم باردار به علت انحراف تیغه بینی مشکل تنفسی داشته باشد، جراحی بینی انجام می‌شود.

عمل جراحی بینی در بارداری

جراحی بینی بعد از بارداری

چند ماه پس از زایمان وضعیت بدنی مادر ثابت است. از نظر جسمی و روحی آماده عمل است. با این وجود، در دوران شیردهی باید مراقبت‌های ویژه‌ای انجام شوند تا اطمینان حاصل شود که نوزاد او آسیبی نخواهد دید. چون داروهای تجویزی و داروهای بیهوشی ممکن است تا 12 ساعت در شیر مادر باقی بمانند. به همین دلیل توصیه می‌شود چند روز پیش از عمل جراحی شیر مادر برای نوزاد او نگهداری شود.    

برای خانم‌های جوانی که برای اولین بار حس فوق العاده مادر شدن را تجربه می‌کنند. از بین بردن این احساس زیبا با عمل جراحی و استرس در دوره نقاهت پس از عمل توصیه نمی‌شود. این اضطراب و استرس ممکن است از طریق شیر مادر به نوزاد او منتقل شود.

جراحی بینی و دوران شیردهی

کودک به اندازه دوران جنینی خود به مادرش وابسته است. چون نوزاد به طور مستقیم از شیر مادر تغذیه می‌کند، مادر باید مراقب باشد چون بیشتر غذایی که استفاده می‌کند وارد شیر او می‌شود و بصورت مستقیم روی نوزاد تاثیر خواهد گذاشت. به همین علت مصرف بعضی از غذاها و داروها برای او در این دوران توصیه نمی‌شود. چون به طور معمول برای پیشگیری از ایجاد عفونت و درد و سایر موارد باید مدتی پس از جراحی بینی دارو استفاده کنید. بهتر است عمل جراحی بینی به پایان دوران شیردهی موکول شود.  

نتیجه گیری

برای انجام عمل بینی هیچ گاه در دوران بارداری اقدام نکنید. پیش از انجام آن آزمایشات بارداری را انجام دهید و مدت زمان 6ماه تا یکسال را برای رعایت همه جوانب احتیاط و سلامت کودک یا جنین خود در نظر داشته باشید. پیشنهاد ما به شما این است که اگر تصمیم به انجام جراحی زیبایی بینی دارید با مشاوران ما در کلینیک آتریسا ارتباط بگیرید تا بهترین مشاوره را دریافت کنید و با خیال راحت برای این کار اقدام کنید.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

با انتخاب ستاره ها به مطلب امتیاز دهید!

میانگین رضایت کاربران 0 / 5. تعداد رای: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید!

دکمه بازگشت به بالا