روش های درمان اسکار صورت
اسکار صورت یکی از مواردی است که میتواند زیبایی افراد را تحت تاثیر قرار دهد. خوشبختانه این روزها درمانهای متنوعی برای اسکار صورت ابداع شدهاند که اثربخشی مناسبی دارند و میتوانند بهصورت موثری اسکار را درمان کنند. برای آشنایی بیشتر با روشهای درمان اسکار صورت با ما همراه باشید تا روشهای درمان اسکار صورت را بهتر بشناسید.

اسکار صورت چیست؟
اسکار در سادهترین تعریف ممکن به جای زخم گفته میشود. زمانی که زخم بهبود پیدا میکند، ممکن است به اسکار تبدیل شود. معمولا زخمهای عمیق مستعد تبدیل شدن به اسکار هستند. از آنجایی که زخمهای صورت بیشتر در معرض محیط قرار دارند، زخمهای این ناحیه هم دیر بهبود پیدا میکنند و حفاظت از آنها سختتر از سایر نقاط بدن است.
به همین دلیل این ناحیه استعداد بیشتری برای درگیر شدن با اسکار دارد و اسکار صورت یکی از شکایتهای متداول مراجعین به مراکز زیبایی محسوب میشود. روشهای زیر از متداولترین درمانهای اسکار صورت هستند که ممکن است توسط پزشک به شما پیشنهاد شوند.
استفاده از روش درم ابریژن در درمان اسکار صورت
درم ابریژن یکی از موثرترین و پرطرفدارترین روشهای درمان اسکار صورت است که برخلاف همخانواده خود، یعنی میکرودرم ابریژن در داروخانهها در دسترس نیست و صرفا توسط پزشک انجام میشود.
پزشک در این روش با استفاده از برس سیمی لایه بالایی پوست را لایهبرداری میکند تا پوست به بازسازی تحریک شود و به این ترتیب بهصورت چشمگیری جای اسکار بهبود پیدا خواهد کرد.
عوارض و معایب درم ابریژن عبارتند از:
- امکان ایجاد عفونت
- امکان تیره شدن پوست
- قرمزی، تورم و التهاب
- امکان ایجاد ناهمگونی در رنگ پوست
- رای افرادی که پوست حساسی دارند انتخاب مناسبی نیست.
- افراد مبتلا به اختلالات خودایمنی نباید از این روش استفاده کنند.
مزایای درم ابریژن
درصد بالایی از مراجعینی که از درم ابریژن به عنوان روش درمانی بهره گرفتهاند، عنوان میکنند که حداقل 50 درصد اسکارهای صورتشان بعد از این روش از بین رفته است.
درمان اسکار صورت با لایهبرداری شیمیای
لایهبرداری شیمیایی یکی دیگر از روشهای درمان اسکار صورت است که باید منحصرا در کلینیک و توسط متخصص انجام شود. در این روش از اسیدهای ملایم روی پوست استفاده میشود تا یک لایه از آن بهطور کامل از بین برود. در این روش اپیدرم کاملا تخریب میشود و لایه جدیدی ساخته خواهد شد.
سه نوع لایهبرداری وجود دارد که نسبت به نوع مشکل پوستی بیمار، قابل انجام خواهد بود:
- لایه برداری عمیق که به عمق پوست نفوذ میکند و رایجترین روش برای درمان اسکار محسوب میشود.
- لایهبرداری متوسط که برای بهبود ظاهر رنگ پوست و یکدست کردن آن مورد استفاده قرار میگیرد.
- لایهبرداری سطحی که اثری ملایم دارد و روی اسکارهای جزئی و تغییرات رنگ موثر خواهد بود.
لایهبرداری عمیق به اندازهای شدید است که به سه هفته نقاهت نیاز دارد. در این روش صورت پس از لایهبرداری بانداژ میشود و پانسمانها هر چندروز یکبار تعویض خواهند شد. در این وضعیت حتی گاهی پزشک آنتی بیوتیک تجویز میکند تا درگیر عفونت نشوید.
لایهبرداری روشی محبوب برای بهبود اسکار صورت محسوب میشود و استفاده از آن بسیار متداول است. البته دقت کنید که حتما برای این کار به متخصصی خبره مراجعه کنید تا کار خوب پیش برود.
مزایای لایه برداری
- لایهبرداری شیمیایی به سادگی در دسترس است و روشی متداول محسوب میشود.
- این روش میتواند علاوهبر جای زخم، سایر مشکلات پوستی مانند لکههای ناشی از افزایش سن یا چروک سطحی را هم از بین ببرد.
- با لایهبرداری میتوایند پوستی صافتر و جوانتر داشته باشید.
عوارض لایهبرداری
- لایه برداری شیمیایی میتواند پوست را نسبت به نور خورشید حساس کند و این حساسیت گاهی آنقدر شدید میشود که حتی منجر به سوختگی و ایجاد جای زخم جدید خواهد شد.
- این روش میتواند منجر به اگزما شود.
- لایهبرداری عمیق میتواند باعث تشدید علایم روزاسه یا پسوریازیس شود.
- این روش برای زنان باردار یا شیرده مناسب نیست.
- روی افرادی که پوست تیره دارند تاثیر مناسبی نخواهد داشت.

لایهبرداری با لیزر
این روش هم مانند دو روش دیگر با تخریب اپیدرم و حذف آن به درمان اسکار کمک خواهد کرد. البته در لیزر درمانی برای اسکار صورت، تخریب با استفاده از پرتوهای پرقدرت لیزر انجام خواهد شد.
پزشکان معمولا با دو نوع لیزر اربیوم و دی اکسید کربن لایهبرداری لیزری را امجام میدهند که به نظر میرسد دی اکسید کربن روش موثرتری برای درمان اسکار باشد.
مزایای لایهبرداری با لیزر
این روش بهبودی سریعترین نسبت به سایر روشهای لایهبرداری دارد و به طور متوسط بین 3 تا 10 روز طول خواهد کشید
معایب لایه برداری با لیزر
- اگر همچنان درگیر آکنه هستید، این روش به شما پیشنهاد نمیشود.
- برای افراد دارای رنگ پوست تیره چندان مناسب نیست.
درمان اسکار صورت با روش جراحی پلاستیک
اگر اسکار عمیق باشد و با روشهای معمول درمان نشود، میتوان به جراحی پلاستیک بهعنوان گزینهای دیگر فکر کرد. این روش تهاجمیتر از سه روش دیگر است و بافت اسکار با چاقوی جراحی برداشته میشود.
مزایای جراحی پلاستیک
نتیجه بهتری نسبت به سایر روشها دارد.
معایب جراحی پلاستیک
- هزینه جراحی پلاستیک بالاست و به همین دلیل از گزینههای درمانی بسیاری از افراد خط میخورد.
- باید درنظر داشت که این روش خطر بیشتری نسبت به روشهای کمتر تهاجمی دارد و ممکن است باعث بروز عفونت شود.
درمانهای خانگی اسکار صورت
درمانهای خانگی اسکار صورت میتوانند مقرون به صرفهتر، کمتر تهاجمی و کمدردسر باشند و به همین دلیل گزینه اول بسیاری از افراد هستند. شما میتوانید با روشهای زیر اسکارهای سطحی پوست را در منزل درمان کنید:
وازلین
استفاده از وازلین کمک میکند تا از بدتر شدن وضعیت اسکار جلوگیری یا از بروز آن پیشگیری کنید.
کیتهای سفید کننده
این کیتها بدون نسخه در داروخانهها در دسترس هستند و میتوانند با لایهبرداری ملایم به بهتر شدن وضعیت اسکار کمک کنند.
عسل
عسل با کاهش عفونت و باکتری زخم، به پیشگیری از بروز اسکار کمک زیادی خواهد کرد.

چطور از بروز اسکار صورت جلوگیری کنیم؟
پیشگیری بهتر از درمان است! اگر زخم یا بریدگی روی صورتتان ایجاد شد، حتما آن را تمیز و ضدعفونی نگه دارید. استفاده از وازلین و آبرسانها کمک میکند تا زخم زودتر بهبود پیدا کند و به اسکار تبدیل نشود.
به طور مرتب زخمتان را با آب و شویندههای صابونی ملایم بشویید و از قرار دادن زخم در معرض آفتاب جلوگیری کنید. هر روز ضد آفتاب بزنید تا زخمتان به تغییر رنگ پوست منجر نشود. بهترین ضد آفتاب، آن دسته از محصولاتی هستند که SPF 30 یا بالاتر دارند.
بهترین روش درمان اسکار صورت کدام است؟
انتخاب نوع درمان اسکار صورت به میزان درگیری پوست، بودجه و وضعیت جسمی شما بستگی دارد. بهتر است قبل از تصمیمگیری درباره درمان حتما با پزشک خود مشورت کنید و سطح توقعتان را از نتیجه درمان در وضعی منطقی نگه دارید. فراموش نکنید که بیشتر اسکارها دائمی هستند و هرگز به صورت کامل از بین نخواهند رفت.
شما میتوانید برای مشورت با پزشک و متخصصین پوست با کارشناسان ما در کلینیک تخصصی پوست و مو آتریسا در ارتباط باشید. کارشناسان ما به شما کمک خواهند کرد تا بهترین درمان پوستی خود را پیدا و برنامه درمانی را با موفقیت پیگیری کنید.