با ثبت درخواست رزرو خود از مشاوره تخصصی رایگان کلینیک آتریسا بهره‌مند شوید.

آزمایشات قبل از کاشت مو: آزمایش‌های مهمی که باید قبل از کاشت مو بدانید

کاشت مو

کاشت مو به‌ عنوان آخرین و قطعی‌ترین راه درمان انواع طاسی انتخاب بسیاری از افراد است. اما قبل از شروع این پروسه درمانی باید اقداماتی انجام دهید که انجام آزمایش، بخشی از آن است. در این مقاله از کلینیک تخصصی پوست و مو آتریسا، شما را با آزمایشات لازم قبل از کاشت مو آشنا خواهیم کرد. برای اطلاعات بیشتر درباره انواع آزمایش قبل از کاشت مو و چگونگی انجام آن، با ما تا انتهای این مقاله همراه شوید.

آزمایشات لازم قبل از کاشت مو

چه آزمایشاتی قبل از کاشت مو انجام می‌شود؟

از زمانی که به‌عنوان کاندیدای عمل کاشت مو انتخاب می‌شوید تا روز عمل، به اقداماتی خاص نیاز دارید تا بدنتان برای دریافت این پیوند به‌خوبی آماده شود. انجام آزمایشات لازم، اولین و مهم‌ترین اقدام است. آزمایشات قبل از کاشت مو به پزشک ثابت می‌کنند که بدن شما در وضعیت مناسبی قرار دارد و برای این عمل آماده است.

پزشک با بررسی نتایج آزمایش متوجه خواهد شد که آیا کاندیدای مناسبی برای این درمان هستید یا نه؛ همچنین اگر شرایط پزشکی خاصی دارید که می‌تواند نتیجه عمل را تحت تاثیر قرار دهد، شناسایی و درصورت لزوم درمان خواهد شد. به‌علاوه اینکه آزمایشات قبل از کاشت مو برای کاهش ریسک عوارض پس از عمل، ضروری هستند.

درخواست رزرو وقت کلینیک آتریسا

به‌طور کلی آزمایشات زیر از مهم‌ترین تست‌هایی هستند که پزشک از شما درخواست خواهد کرد:

1. آزمایش خون

آزمایش خون، بخش زیادی از تست‌های قبل از عمل کاشت مو را تشکیل می‌دهد. برای تست خون در حالت ناشتا به آزمایشگاه خواهید رفت و اپراتور با کمک سرنگی نازک، از رگ شما خون خواهد گرفت.

خون شما در لابراتوار برای تست موارد درخواست شده، بررسی خواهد شد. معمولا نتیجه بین یک هفته تا ده روز به دست شما خواهد رسید. پزشک ممکن است بسته به شرایط بدنی شما، همه یا چند مورد از موارد زیر را برای تست درخواست کند:

آزمایش CBC

آزمایش CBC یا شمارش کامل خون، اولین و مهم‌ترین موردی است که بررسی خواهد شد. طی این آزمایش، تعداد گلبول‌های قرمز و سفید خون به همراه هموگلوبین بررسی می‌شود تا پزشک اطمینان حاص کند که حین کار، احساس ضعف نخواهید کرد. نرمال بودن سطوح ذکر شده در آزمایش این سیگنال را به پزشک می‌دهد که شرایط عمومی عمل را دارید و حین آن دچار مشکل نخواهید شد.

آزمایشات لازم قبل از کاشت مو

آزمایش انعقاد و سرعت انقعاد خون (PT و PTT)

از آنجایی که کاشت مو با برش و سوراخ‌های متعدد در پوست همراه است، حتما باید فاکتور انعقادی خون مورد بررسی قرار بگیرد. طی این بررسی، پزشک مطمئن خواهد شد که حین عمل مشکل خونریزی بیش از حد نخواهید داشت و خطری شما را تهدید نمی‌کند.

بررسی سطح الکترولیت

الکترولیت‌ها به مواد معدنی مانند سدیم، پتاسیم و کلسیم در خون گفته می‌شود که برای حفظ تعادل در بدن ضروری است. در صورت وجود عدم تعادل الکترولیت در بدن، ممکن است دچار مشکلاتی مانند ضعف، مشکلات قلبی و عضلانی شوید. به همین دلیل، پزشک قبل از کار این موارد را بررسی می‌کند تا مطمئن شود که دچار اختلال نخواهید شد.

آزمایش قند خون (FBS)

تست قند و دیابت از مهم‌ترین آزمایشات قبل از کاشت مو محسوب می‌شود. سطوح بالای قند در خون و ابتلا به دیابت، می‌تواند ریسک عفونت را افزایش دهد و افراد را پس از جراحی دچار مشکلات و خطرات فراوانی کند. اگر اثبات شود که به دیابت مبتلا هستید، عمل کاشت لغو یا به پس از کنترل قند موکول خواهد شد.

تست‌های هورمونی

همانطور که می‌دانید، موفقیت یا شکست در درمان کاشت مو به‌طور ویژه‌ای با تعادل هورمونی مرتبط است. اگر مشکلات هورمونی داشته باشید، امکان دارد که حتی کاشت مو هم با موفقیت همراه نباشد و شکست بخورد. به همین دلیل پزشک قبل از عمل برای شما تست‌های هورمونی درخواست خواهد کرد تا مطمئن شود که از این منظر دچار مشکل نیستید. طی این تست، مواردی مانند تیروئید، تستوسترون و دی هیدروتستوسترون مورد بررسی قرار می‌گیرند.

آزمایشات عفونی

تست بررسی بیماری های عفونی، یکی دیگر از مهم‌ترین آزمایشات قبل از کاشت مو محسوب می‌شود. این تست به این منظور انجام می‌شود که سلامت پزشک و سایر کادر درمان حین عمل، تضمین شود. همانطور که می‌دانید، بعضی از بیماری‌های عفونی می‌توانند از طریق خون انتقال پیدا کنند و به همین دلیل، باید قبل از عمل از عدم وجود آن‌ها در فرد متقاضی، مطمئن شد. مهمترین بیماری‌هایی که باید از عدم وجود آن‌ها اطمینان پیدا کردند عبارتند از:

  • هپاتیت بی و سی،
  • HIV،
  • سیفلیس.

2. تست‌های تکمیلی قبل از کاشت مو

در صورت لزوم، ممکن است پزشک برای بررسی بیشتر، از آزمایشگاه درخواست کند تا موارد زیر را بررسی کنند:

  • سلامت کلیه‌ها و مجاری ادراری؛ این تست با بررسی نمونه ادرار شما انجام خواهد شد؛
  • سطح مینرال‌ها و ویتامین‌های بدن؛ پزشک برای دوران نقاهت بعد از کاشت مو و همچنین تکمیل پروسه درمان، مکمل‌هایی را به شما تجویز خواهد کرد. بررسی سطح مینرال و ذخایر ریزمغذی‌های بدن برای تجویز مکمل ضروری خواهد بود و می‌تواند درمان را تحت تاثیر قرار دهد.
  • تست گروه خونی؛ ممکن است پزشک درخواست کند تا گروه خونی‌تان تعیین شود یا مدرکی دال بر نوع گروه خونی‌تان ارائه دهید. این کار برای شرایط اضطراری که به تزریق خون نیاز دارید، کمک خواهد کرد.
آزمایشات قبل از کاشت مو

3. تست سلامت قلب و ریه

اگر تحت شرایط خاصی قرار داشته باشید، احتمال دارد پزشک برای اطمینان از سلامت قلب و ریه شما، درخواست اکوکاردیوگرافی و رادیولوژی ریه دهد. افراد مبتلا به فشار خون یا کسانی که سابقه مشکلات قلبی دارند، برای تست‌های تکیملی سلامت قلب به متخصص مربوطه ارجاع داده خواهند شد.

همچنین افرادی که سابقه بیماری ریوی دارند یا سیگار می‌کشند، از نظر سلامت ریه بررسی می‌شوند.

4. معاینه فیزیکی

علاوه‌بر بررسی فاکتورهای لازم در خون، بررسی و معاینه فیزیکی بدن هم یکی دیگر از مهم‌ترین آزمایشات قبل از کاشت مو محسوب می‌شود. پزشک ممکن است چند ساعت قبل از عمل یا یک جلسه قبل از آن را به معاینه فیزیکی اختصاص دهد. طی معاینه فیزیکی، موارد زیر بررسی خواهند شد:

  • بررسی فشار خون و ضربان قلب: فشار خون بالا یا ضربان قلب نامنظم می‌تواند خطر عوارض در حین عمل را افزایش دهد.
  • معاینه قلب و ریه‌ها: این معاینه برای اطمینان از سلامت قلبی عروقی شما انجام می‌شود.
  • معاینه پوست سر: این معاینه برای ارزیابی سلامت پوست سر و فولیکول‌های مو و همچنین برای بررسی میزان ریزش مو و الگوی طاسی انجام می‌گیرد. ممکن است پزشک بخش بسیاری کوچکی از پوست سر را برای بررسی بیشتر به آزمایشگاه بفرستد.
  • سابقه پزشکی: جراح شما سابقه پزشکی شما را بررسی می‌کند تا هرگونه بیماری یا شرایطی را که ممکن است بر عمل تأثیر بگذارد، شناسایی کند.

نکات تکمیلی درباره آزمایشات قبل از کاشت مو

  • نوع و تعداد آزمایشات قبل از کاشت مو به تشخیص پزشک شما بستگی دارد. پزشک براساس سوابق پزشکی شما، سن، جنسیت، داروهای مصرفی و وضعیت بدنی، انواع مختلفی از آزمایش را درخواست خواهد کرد.
  • انجام تمام آزمایشات تجویز شده توسط پزشک مهم است. نتایج و تفسیر آن‌ها به اطمینان از ایمنی و موفقیت عمل شما کمک می‌کند.
  • ممکن است لازم باشد چند هفته قبل از عمل کاشت مو آزمایش خون انجام دهید. سایر آزمایشات ممکن است در همان روز مشاوره با پزشک انجام شود.
  • حتماً در مورد داروهایی که مصرف می‌کنید با پزشک خود صحبت کنید. ممکن است پزشک از شما درخواست کند که از یک هفته تا چند روز قبل از عمل، بعضی از داروهایتان را قطع کنید.
  • حتما درباره نحوه آمادگی برای عمل کاشت مو یا آزمایش‌های قبل از آن، با پزشک مشورت کنید و سوالات خود را از او بپرسید.

بعد از آزمایش‌های لازم، چه مراحلی قبل از کاشت مو وجود دارد؟

پس از تکمیل آزمایشات و اطمینان از آمادگی جسمانی برای کاشت مو، مراحل زیر در انتظار شماست:

  • مشاوره نهایی با پزشک: در این جلسه، پزشک جزئیات عمل را برای شما توضیح می‌دهد، خط رویش مو را طراحی می‌کند و به سؤالات نهایی شما پاسخ می‌دهد.
  • دستورالعمل‌های قبل از عمل: پزشک دستورالعمل‌هایی را در مورد نحوه آمادگی برای عمل به شما ارائه می‌دهد. قطع مصرف برخی داروها، ناشتا بودن بعد از نیمه شب قبل از عمل و نحوه شستشوی سر از مواردی هستند که باید قبل از عمل رعایت کنید.
  • آمادگی کلینیک: در روز عمل، کلینیک برای انجام کاشت مو آماده می‌شود. ناحیه اهدا کننده و گیرنده بی حس می‌شود و کار شروع خواهد شد.
آزمایشات لازم قبل از کاشت مو

کاشت مو با بالاترین استانداردها در کلینیک تخصصی پوست و مو آتریسا

در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با جزئیات بیشتری در زمینه آزمایشات قبل از کاشت مو آشنا کنیم. در نهایت باید اشاره کنیم که هر کدام از این آزمایشات به تشخیص پزشک و با صلاحدید او تجویز می‌شوند و ممکن است همه یا بخشی از آن‌ها در پروسه آمادگی قبل از درمان شما وجود داشته باشند. شما می‌توانید برای مشاوره در زمینه درمان طاسی و کاشت مو تضمینی، از طریق لینک درخواست رزرو وقت یا تماس با شماره 45856-021 با کارشناسان ما در مرکز تماس در ارتباط باشید.

جواب آزمایش کاشت مو چند روز طول می‌کشد؟

معمولا جواب آزمایشات کاشت مو بین سه روز تا یک هفته طول می‌کشد. بسته به آزمایشگاه و نوع آزمایش، حتی ممکن است این پروسه به ده روز هم برسد.

آیا برای آزمایش کاشت مو باید ناشتا بود؟

بله. بررسی بعضی از فاکتورهای مهم در خون مانند قند و چربی خون به ناشتایی نیاز دارد.

هزینه آزمایش کاشت مو چقدر است؟

هزینه آزمایش کاشت مو بسته به تعداد آزمایشات درخواست شده و نوع آزمایشگاه متفاوت است؛ اما خبر خوب اینکه اکثر بیمه‌های درمانی هزینه آزمایش را تحت پوشش قرار می‌دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا