چالش های رایج مرتبط با کامپوزیت دندان + عکس

زیبایی دندان
4
(2)

مشکلات کامپوزیت دندان شامل چه مواردی است؟ مراقبت نامناسب از دندان، غذاهای حاوی قند، بهداشت نامناسب دندان و ژنتیک می‌تواند باعث پوسیدگی بیش از حد دندان شود. یکی از رایج ترین راه حل‌ها کامپوزیت دندان است. روکش‌های کامپوزیت دندان، مواد سفیدی هستند که از آن برای طراحی دوباره دندان و تغییر شکل و پرکردن دندان‌ها استفاده می‌شود. ونیر کامپوزیت روشی عالی برای ترمیم کردن دندان‌ها است. ولی مشکلات و معایب خاص خود را هم دارد. قیمت این نوع کامپوزیت در مقایسه با لمینت سرامیکی کمتر است.

عوارض کمتری هم برای دندان دارد. از جمله این مشکلات می توان به لکه دار شدن دندان‌ها و تراشه شدن آن‌ها اشاره کرد. از معایب دیگر کامپوزیت نسبت به لمینت می‌توان از مقاومت و استحکام کمتراش نام برد. برای اینکه به عوارض بالا دچار نشوید باید یکسری مراقبت‌های ویژه را بعد از نصب ونیرکامپوزیت رعایت کنید. برای آشنایی بیشتر با عوارض و مشکلات کامپوزیت دندان با ما در ادامه این مقاله از کلینیک آتریسا همراه باشید.

چالش های رایج مرتبط با کامپوزیت دندان

عوارض کامپوزیت دندان

انتخاب طرح درمانی که مناسب باشد و اجرای دقیق کامپوزیت دندان، بر موفقیت آمیز بودن آن تاثیرگذار است.  وگرنه فرد دچار عوارض زیر می‌شود. عوارض کامپوزیت دندان بیشتر موقتی است. بعد از گذشت مدت زمانی کوتاه برطرف می‌شوند.  

پوسیدگی دندان‌ها

بیشتر افرادی که می‌خواهند دندان‌هایشان را کامپوزیت کنند، این سوال را دارند که آیا کامپوزیت دندان موجب پوسیدگی دندان می‌شود. پاسخ این سوال این است که اگر به خوبی از کامپوزیت‌ها مراقبت نشود می‌تواند باعث پوسیدگی دندان شود.  

تورم لثه

  در بعضی شرایط کامپوزیت ممکن است باعث ایجاد تورم در لثه شود. در این صورت به هیچ وجه نگران نباشید چون با مراجعه به موقع به دندانپزشک این مشکل حل می‌شود.

بوی بد دهان

بعد از انجام کامپوزیت، دندان‌ها ممکن است به دلائلی خاص موجب بوی بد دهان شوند.

حساسیت در دندان ها

گاهی ممکن است در بعضی از شرایط، کامپوزیت موجب شود شخصی نسبت به گرما و سرما حساس شود. این شرایط می‌تواند تا یک ماه هم ادامه یابد.

عدم تطبیق دندان ها

بعد از قرار دادن کامپوزیت دندان، فرم و سایز دندان ها تغییر خواهد کرد. ممکن است شخصی دچارمشکل عدم تطبیق دندان‌ها شود. عدم تطبیق دندان‌ها می‌تواند شخص را در حین غذا خوردن، خندیدن یا حرف زدن دچار مشکل کند.

احساس درد

ناراحتی و داشتن درد بعد از کامپوزیت دندان باید بعد از دو هفته رفع شود. اگر این درد ادامه‌دار شود ابتدا باید دلیل اصلی آن مشخص گردد. درد بعد از کامپوزیت می‌تواند دلائلی داشته باشد از جمله: عدم مراقبت درست از کامپوزیت‌ها، ایجاد پوسیدگی در دندان‌های زیر کامپوزیت، آسیب دیدن بافت‌ها و رگ‌ها، عدم شکل دهی مناسب کامپوزیت روی دندان. اگر سوزش، درد و کبودی شدید دارید باید علت آن به وسیله اشعه ایکس مشخص گردد. در صورتی که درد و ناراحتی پس از گذاشتن کامپوزیت به اندازه ای است که نمی‌توانید به درستی غذا بخورید. توصیه می‌کنیم در روزهای اول از دارو‌های مسکن استفاده شود تا بدن‌ به ونیر عادت کند.

چالش های رایج مرتبط با کامپوزیت دندان

مشکلات مرتبط با کامپوزیت دندان

ونیر کامپوزیت در مقایسه با لمینت و دیگر شیوه‌های زیبایی و ترمیمی یکسری معایب و مشکلات دارد. از معایب کامپوزیت دندان می‌توان از موارد زیر نام برد:

  • مقاومت آن در مقایسه با لمینت سرامیکی کمتر است.
  • به تدریج تغییر رنگ می‌دهد. در برابر لکه گیری نسبت به لمینت مقاومت کمتری دارد.
  • دوام و طول عمر آن در قیاس با لمینت کمتر است.
  • ایرادات بزرگ دندان را نمی‌توان با آن حل کرد.
  • چون کامپوزیت استحکام کمی دارد، در اثر فشارهای وارد شده، دچار شکستگی می‌شود.

آیا ونیر کامپوزیت دندان ایمن است؟

در کنار معایبی که بیان شد لازم است این مطلب هم گفته شود که کامپوزیت دندان به نسبت شیوه‌ای ایمن است. اغلب مواد کامپوزیت مشکلی برای دندان‌ها ایجاد نمی‌کنند. کامپوزیت نسبت به لمینت دندان کم تهاجمی تر به حساب می‌آید و احتیاج به تراشیدن دندان‌ها نیست.

آیا دندان پوسیده را می‌توان کامپوزیت کرد؟

مقاومت و دوام کامپوزیت در قیاس با آمالگام و سرامیک کمتر است. به همین علت برای دندان‌های عقب‌تر که تحت فشار زیادتری هستند توصیه می‌شود از آمالگام یا اینلی یا آنلی سرامیکی استفاده شود. هنگامی که پوسیدگی دندان زیاد و میزان پرکردن آن هم زیاد باشد ممکن است دندان شما ضعیف شود و نتواند لمینت دندان را با خود نگه دارد.  در این وضعیت روکش دندان گزینه مناسب‌تری است.

چرا دندان‌ها بعد از قرارگیری کامپوزیت حساس می‌شوند؟

شایع‌ترین عارضه در نصب کامپوزیت دندان، حساس شدن دندان است. مهم‌ترین علت حساسیت دندان‌ها بعد از کامپوزیت، پاکسازی است که باید پیش از نصب کامپوزیت انجام گردد.  پاکسازی دندان‌ها به منظور رفع هر نوع پلاک و ذرات غذایی انجام می‌شود. چون اگر این مواد غذایی روی دندان جمع شوند. احتمال پوسیدگی دندان‌ها بیشتر می‌شود.

برای رفع این مشکل توصیه می‌شود از خمیردندان‌ ضد حساسیت استفاده شود. روزانه 2 بار از مسواک با خمیردندان برای درمان حساسیت دندان استفاده کنید. استفاده از کامپوزیت مرغوب هم نقش مهمی در عدم ایجاد حساسیت دندان‌ها دارد. مواد کامپوزیت با کیفیت پایین موجب می‌شود دندان‌هایتان در برابر گرما و سرما بیشتر حساس شوند. البته سلامت و ایمنی بدن بیمار تأثیر بسیاری روی حساسیت دندان‌هادارد.

عوارض کامپوزیت چقدر ماندگار است؟

همان طور که بیان شد عوارض کامپوزیت دندان بعد از گذشت چند روز رفع می‌شوند. بعضی از عوارض ممکن است مدت زمان زیادی بیمار را درگیر کند و لازم باشد مجدد به دندانپزشک مراجعه کنید. عوارض کامپوزیت دندان برای هر شخص با توجه به سلامت دهان و دندان او تفاوت دارد. ممکن است شخصی فقط یک روز و شخص دیگر یک هفته درگیر این عوارض شود.

کاهش عوارض کامپوزیت

برای پیشگیری از عوارض کامپوزیت دندان باید یکسری دستورات و مراقبت‌ها را که دندانپزشک شما توصیه می‌کند را به دقت انجام دهید. این مراقبت‌ها شامل موارد زیرند:

  • نخ دندان کشیدن و مسواک زدن
  • نوشیدن آب کافی پس از هر وعده غذایی
  • پرهیز از گاز زدن و جویدن غذاهای سفت، به ویژه در چند روز اول پس از نصب کامپوزیت دندان
  • عدم استفاده از غذاهای اسیدی و نوشیدنی‌های الکلی یا اسیدی

پشیمانی بعد از کامپوزیت دندان

بعضی از افراد ممکن است به دلائل زیر از کامپوزیت دندان خود پشیمان شوند:

  • به اندازه لمینت که از جنس پرسلین یا سرامیک است، استحکام ندارند. 
  • امروزه متاسفانه خیلی از دندانپزشکان بدون داشتن دانش و مهارت کافی اقدام به نصب کامپوزیت دندان می‌کنند.
  • پشیمانی از کامپوزیت دندان به دلیل زرد شدن و تغییر رنگ آن در افراد سیگاری خیلی بیشتر مشاهده می‌شود نسبت به دیگران.
  • کامپوزیت دندان از ۳ تا ۵ سال بدون هیچ مشکلی روی دندان‌هایتان باقی می‌ماند. اما به هر حال ماندگاری و طول عمر کامپوزیت دندان از لمینیت‌ها خیلی کمتر است.

سیاه شدن دندان زیر کامپوزیت

برخی از افراد ممکن است به دلائلی از جمله موارد زیر دندان‌هایشان زیر کامپوزیت سیاه و پوسیده شود:

  • تجمع پلاک اطراف کامپوزیت و اطراف لثه 
  • نیاز به تعویض کردن و ترمیم کامپوزیت
  • رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان پس از انجام کامپوزیت

نتیجه گیری

مشکلاتی که کامپوزیت دندان می‌تواند به وجود آورد شامل مقاومت و استحکام کمتر، لکه گیری بیشتر، شکنندگی بیشتر نسبت به لمینت دندان است. اما در کل این درمان به نسبت ایمن است. پیشنهاد ما به شما این است که اگر می‌خواهید برای کامپوزیت دندان اقدام کنید با مشاوران ما در کلینیک آتریسا ارتباط بگیرید تا در اسرع وقت بتوانید دندان‌هایتان را کامپوزیت و یا لمینت کنید.

منبع

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

با انتخاب ستاره ها به مطلب امتیاز دهید!

میانگین رضایت کاربران 4 / 5. تعداد رای: 2

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 پرسش و پاسخ

    1. سلام وقت بخیر
      بله، نیاز به یک تراش جزئی هست تا دندان‌های شما، یکدست و آماده برای لمینت شوند.

دکمه بازگشت به بالا