بهترین ویتامین های دوران بارداری + سوالات متداول

سلامتی وتندرستی
5
(1)

زمانی که تصمیم به بارداری می گیرید، یکی از موارد مهمی که باید در نظر بگیرید این است که خود را سالم نگه دارید و به سلامت نوزاد متولد نشده خود فکر کنید. نه تنها انتخاب های غذایی مهم هستند؛ بلکه ویتامین های دوران بارداری نقش حیاتی در تامین مواد مغذی ضروری مورد نیاز برای بارداری سالم دارند. با ما همراه باشید تا به شما در این این دوران مهم و شیرین زندگیتان کمک کنیم.

ابتدا به این نکته اشاره کنیم که این مقاله برای آشنایی شما با ویتامین ها و فواید آن در دوران بارداری است؛ لذا قبل از استفاده به پزشک مراجعه کنید.

ویتامین های دوران بارداری

ویتامین های دوران بارداری چیست؟

ویتامین های دوران بارداری یک نوع تخصصی از مولتی ویتامین ها هستند که برای زنان باردار و کسانی که قصد آن را دارند، طراحی شده است. این ویتامین ها معمولا شامل مواد مغذی ضروری مانند فولیک اسید، آهن، کلسیم و ویتامین های مختلف مانند A,C,D هستند. ویتامین های این دوران به اشکال مختلف از جمله کپسول، قرص و حتی پاستیلی در دسترس هستند. آن ها نقش حیاتی در سلامت مادر و رشد کودک در دوران بارداری دارند. در نظر داشته باشید که قبل از مصرف هر گونه ویتامین، مکمل یا گیاه دارویی در دوران بارداری با پزشک خود مشورت کنید.

بهترین ویتامین های دوران بارداری

ویتامین های این دوران به شما کمک می کنند تا مواد مغذی مورد نیازتان برای بارداری سالم را دریافت کنید. بهترین ویتامین های دوران بارداری باید دارای :

  • اسید فولیک
  • ویتامین D
  • کلسیم
  • ویتامین C
  • تیامین
  • ریبوفلاوین
  • نیاسین
  • ویتامین B12
  • ویتامین B6
  • ویتامین E
  • روی
  • آهن
  • ویتامین A

هنگام انتخاب ویتامین های بارداری، مطمئن شوید که تاریخ مصرف آن ها تمام نشده یا به زودی منقضی نمی شود. اگر آلرژی یا حساسیت غذایی دارید، مطمئن شوید که آن ها در محتویات و مواد تشکیل دهنده دارو نیستند. برخی از ویتامین ها می توانند شامل مواردی مانند ذرت، تخم مرغ یا گندم باشند. اگر در مورد کیفیت ویتامین های دوران بارداری خود نگران هستید، از پزشک خود در این زمینه سوال کنید. در برخی موارد، پزشک برای نوع خاصی از ویتامین های دوران بارداری به شما نسخه می دهد یا مکمل های اضافی را به شما توصیه می کند.

ویتامین های دوران بارداری

فواید ویتامین های دوران بارداری

ویتامین های این دوران، بر خلاف ویتامین های معمولی، مواد مغذی اضافی مورد نیاز را به شما می دهند تا مطمئن شوید که سالم هستید و کودک شما به خوبی رشد و نمو می کند. برخی از مهم ترین ویتامین ها و مواد معدنی برای بارداری عبارتند از :

فولیک اسید

اگر احتمال بارداری برای شما وجود دارد، باید فولیک اسید مصرف کنید. این می تواند از نقص های مادرزادی که بر مغز و نخاع کودک تاثیر می گذارد جلوگیری کند. نقص لوله عصبی در اوایل بارداری ایجاد می شود، قبل از اینکه بسیاری از مردم بدانند باردار هستند. نیمی از بارداری ها برنامه ریزی نشده است؛ به همین دلیل است که پزشکان توصیه می کنند هر فردی که می تواند باردار شود روزانه 400 میکروگرم فولیک اسید مصرف کند. به طوری که از قبل از بارداری شروع شود و تا 12 هفته اول بارداری ادامه پیدا کند.

غذا های حاوی فولیک اسید عبارتند از :

  • سبزیجات برگ سبز
  • مغزیجات و آجیل
  • لوبیا
  • مرکبات

حتی اگر می توانید فولیک اسید را از غذا دریافت کنید، بهتر است از مکمل ها به عنوان یک پشتیبان استفاده کنید.

کلسیم

کلسیم در دوران بارداری نیز مهم است. این ماده می تواند به جلوگیری از کاهش تراکم استخوان شما کمک کند؛ زیرا کودک از کلسیم برای رشد استخوان خود استفاده می کند.

ید

ید برای عملکرد سالم تیروئید در دوران بارداری حیاتی است. کمبود ید می تواند باعث سقط جنین شود همچنین می تواند باعث شود که نوزاد موارد زیر را داشته باشد :

  • رشد فیزیکی متوقف می شود
  • ناتوایی ذهنی شدید
  • ناشنوایی

آهن

آهن به بدن شما کمک می کند تا گلبول های قرمز بیشتری بسازد. این سلول های خونی، اکسیژنی را که برای رشد کودک نیاز دارد به او می رسانند.

سایر مواد مغذی

مواد مغذی دیگری نیز وجود دارد که ممکن است سلامت باروری شما را بهبود بخشد. پزشک می تواند به شما کمک کند تصمیم بگیرید که آیا نیاز به مصرف این مکمل ها دارید یا خیر. این مکمل ها :

اسید های چرب امگا 3

این چربی ها که شامل DHA (دوکوزاهگزانوئیک اسید) و EPA (ایکوزاپنتانونیک) می شوند، فقط از منابع غذایی مانند ماهی ها و مغزیجات و آجیل به دست می آیند. غذاهایی که DHA بالایی دارند عبارتند از :

  • ماهی قزل آلا، تیلاپیا و میگو
  • تخم مرغ
  • شیر

مطالعات نشان می دهد که امگا 3 می تواند خطر زایمان زودرس و تولد نوزاد با وزن کم هنگام تولد را کاهش دهد. اگر غذاهای غنی از امگا 3 زیاد نمی خورید، از پزشک خود بپرسید که آیا یک مکمل برای شما مناسب است یا خیر. همه قرص های دوران بارداری حاوی DHA نیستند.

کولین

گرچه بدن شما می تواند مقداری کولین را به تنهایی بسازد؛ اما بیشتر آن را از غذا دریافت می کنید. منابع غنی شامل گوشت گاو، مرغ، ماهی و تخم مرغ است. بسیاری از زنان باردار به اندازه کافی کولین، که کودک برای رشد سالم مغز به آن نیاز دارد، دریافت نمی کنند. کولین در همه ویتامین های دوران بارداری وجود ندارد؛ بنابراین ویتامین خود را بررسی کنید یا با پزشک خود مشورت کنید تا دریابید که به مکمل نیاز دارید یا خیر.

پروتئین

شما در دوران بارداری به پروتئین اضافی نیاز دارید؛ زیرا حجم خون شما افزایش می یابد و بدن شما در حال رشد بافت جدید، جفت (ارگانی که اکسیژن و مواد مغذی را برای کودکتان فراهم می کند) است. همه این ها به پروتئین نیاز دارند. برای داشتن یک بارداری سالم، باید حدود 10 گرم در روز بیش از حداقل مقدار مجاز رژیم غذایی توصیه شده مصرف کنید، به خصوص در سه ماهه آخر بارداری.

ویتامین های دوران بارداری

زمان شروع مصرف ویتامین های دوران بارداری

بهترین زمان برای شروع مصرف ویتامین های دوران بارداری قبل از بارداری است. این ویتامین ها نمی توانند به شما در باردار شدن کمک کنند؛ اما به تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن برای آماده شدن جهت بارداری کمک می کنند.

برخی از پزشکان توصیه می کنند که هر کسی که می تواند بچه دار شود، ویتامین های دوران بارداری را مصرف کند، حتی اگر قصد باردار شدن در آینده نزدیک را نداشته باشد. اگر بارداری شما غیر منتظره است و ویتامین ها را مصرف نکرده اید، بهتر است هر چه زودتر شروع کنید. فولیک اسید بسیار مهم است. برای جلوگیری از نقایص مادرزادی، باید حداقل یک ماه قبل از اقدام به بارداری، مصرف مکمل فولیک اسید را شروع کنید.

عوارض جانبی ویتامین قبل از تولد

ویتامین های دوران بارداری را می توان تحمل کرد؛ اما برخی از زنان ممکن است عوارض جانبی مانند حالت تهوع، یبوست یا ناراحتی معده را تجربه کنند. اگر احساس ناراحتی کردید، ویتامین دوران بارداری خود را با غذا یا در زمان دیگری از روز مصرف کنید. اگر عوارض ادامه یافت یا بدتر شد، با پزشک خود مشورت کنید.

آهن موجود در ویتامین های این دوران نیز ممکن است باعث یبوست شود. اگر یبوست دارید، موارد زیر می توانند به شما کمک کنند :

  • یک رژیم غذایی با فیبر بالا که شامل غلات کامل، میوه هایی مانند موز، سیب و انواع توت ها، عدس و نخود فرنگی است، مصرف کنید.
  • مقدار زیادی آب بنوشید
  • اگر پزشکتان موافق است، ورزش کنید.

استفاده از ویتامین در دوران بارداری مهم هست

ویتامین های دوران بارداری بخش مهمی از بارداری سالم هستند. آن ها را می توان بدون نسخه خریداری کرد یا با تجویز پزشک آن را تهیه کرد. محتویات ویتامین ها یا مکمل هایی را که در این دوران مصرف می کنید بررسی کنید تا مطمئن شوید که به هیچ یک از مواد تشکیل دهنده آن ها حساسیت ندارید.

ویتامین های دوران بارداری

سوالات متداول ویتامین های دوران بارداری

چه زمانی بعد از زایمان باید مصرف ویتامین های دوران بارداری را قطع کنم؟

بعد از زایمان می توانید مصرف ویتامین ها را متوقف کنید. با این حال، بهتر است که مصرف آن ها را در دوران شیردهی ادامه دهید تا مطمئن شوید که کودک شما مواد مغذی را از طریق شیر مادر دریافت می کند.

آیا مصرف ویتامین های دوران بارداری بی خطر است؟

اگر باردار نیستید یا در تلاش برای باردار شدن هستید، لازم نیست. ویتامین های دوران بارداری نمی توانند به شما در باردار شدن کمک کنند. شما باید بتوانید مواد مغذی مورد نیاز خود را از طریق یک رژیم غذایی سالم و مولتی ویتامین های منظم دریافت کنید. ویتامین های دوران بارداری می توانند باعث برخی مشکلات شوند، برای مثال، آهن بیش از حد می تواند باعث یبوست و حالت تهوع شود.

اگر حساسیت های غذایی یا آلرژی داشته باشم چه می شود؟

اگر حساسیت های غذایی یا آلرژی دارید، با پزشک خود مشورت کنید. او می تواند به شما کمک کند ویتامین های مناسب دوران بارداری را پیدا کنید یا منابع جایگزینی از مواد مغذی خاص را مصرف کنید.

آیا می توانم مصرف مولتی ویتامین های معمول خود را در دوران بارداری ادامه دهم؟

مولتی ویتامین های معمولی ممکن است مواد مغذی خاص مورد نیاز در دوران بارداری را تامین نکنند. این ویتامین ها حاوی سطوح بالاتری از ویتامین ها و مواد معدنی خاص مانند اسید فولیک، آهن، کلسیم و ید هستند که برای رشد جنین بسیار مهم هستند. قبل از ایجاد هر گونه تغییر در رژیم ویتامین خود با پزشک متخصص خود مشورت کنید.

آیا می توانم ویتامین های دوران بارداری را بدون نسخه مصرف کنم یا باید نسخه بگیرم؟

ویتامین های دوران بارداری بدون نسخه برای اکثر زنان مناسب است؛ اما اگر بیماری یا شرایط خاصی دارید، توصیه می شود برای دریافت نسخه ای که مختص شما باشد، به پزشک مراجعه کنید.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

با انتخاب ستاره ها به مطلب امتیاز دهید!

میانگین رضایت کاربران 5 / 5. تعداد رای: 1

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید!

دکمه بازگشت به بالا