رابطه سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) با چاقی

تناسب اندام
4.4
(26)

بیشتر افراد با بیماری های مرتبط با چاقی آشنا هستند. اینکه چاقی چه مشکلاتی را با خود به همراه دارد مانند بیماری های قلبی-عروقی، فشار خون، دیابت و … اما کمتر کسی می داند که ممکن است چاقی برای خانم ها با مشکلات تولید مثل و سندروم تخمدان پلی کیستیک همراه باشد.

سندروم تخمدان پلی کیستیک

در مورد سندروم تخمدان پلی کیستیک بیشتر بدانیم

سندروم تخمدان پلی کیستیک یکی از شایع ترین اختلالات هورمونی در سنین باروری است. تقریبا 10 درصد از همه تمام بانوان دچار این سندروم می شوند. علامت و مشخصه اصلی این سندروم دوران قاعدگی نامنظم است و اغلب با بارداری مشکل دارند. این سندروم زمانی رخ می دهد که سطح هورمون ها در بدن تغییر کرده و غیر طبیعی باشد. علت اصلی این عارضه به تولید بیش از حد هورمون مردانه آندروژن مربوط می شود. علاوه بر این هورمون ممکن است عوامل مختلف دیگری بر اختلال عملکرد تخمدان ها تاثیر بگذارد.

چرا سندروم تخمدان پلی کیستیک باعث چاقی می شود؟

این سندروم استفاده از هورمون انسولین در بدن را دشوار می کند. در نتیجه قند و نشاسته به انرژی تبدیل نمی شود. از نظر پزشکی به این وضعیت مقاومت انسولین می گویند. همچنین سطح انسولین به تولید بیبشتر هورمون آندروژن کمک می کند و یک چرخه ادامه دار است. افزایش وزن در افرادی که درگیر PCOS هستند، ناحیه شکم و پهلو را در بر می گیرد. به صورتی که فرم اندام گلابی شکل به اندام سیبی شکل تبدیل می شود. چربی های شکمی خطرناک ترین نوع چاقی است زیرا منجر به بیماری های قلبی-عروقی و کبد چرب می گردد.

درمان تخمدان پلی کیستیک با استفاده از کاهش وزن

کاهش وزن علاوه بر اینکه سلامت بدن شما را تضمین می کند از خطر ابتلا به بیماری های مختلف نیز جلوگیری می نماید. هنگامی که دچار اختلال تخمدان پلی کیستیک هستید تنها با کاهش وزن 10 درصدی دوره ماهانه شما به حالت طبیعی بازمی گردد. همچنین می تواند به تسکین برخی از علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک کمک کند.

کاهش وزن مشکلات مرتبط با انسولین را هم درمان می کند و خطر ابتلا به دیابت را برطرف می شود. برای شروع کاهش وزن بهتر است به پزشک متخصص تغذیه مراجعه نمایید. پزشک رژیم درمانی و کاهش وزن را بر اساس تست آنالیز بدن برنامه ریزی می کند. در صورتی که نیاز به استفاده از روش های لاغری غیرتهاجمی باشد پزشک دستگاه و روش مناسب را به شما معرفی می نماید.

رژیم غذایی برای افراد پلی کیستیک

با یک رژیم غذایی حاوی فیبر زیاد و قند کم شروع کنید. میوه، سبزیجات و غلات سبوس دار را حتما به برنامه غذایی خود اضافه کنید. به جای مصرف سه وعده غذایی سنگین در روز وعده های غذایی خود را تقسیم نمایید. این کار در تنظیم و کنترل قند خون نیز تاثیرگذار است. روزانه حداقل 30 دقیقه به ورزش های هوازی مانند پیاده روی بپردازید. اگر سیگاری هستید تحت نظر پزشک و  به مرور زمان دوز مصرفی را کاهش دهید.

چرا تشخیص زودرس و درمان PCOS مهم است؟

مانند هر بیماری مزمن دیگر تشخیص زودهنگام می تواند سرعت روند درمان لاغری را بهبود ببخشد.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

با انتخاب ستاره ها به مطلب امتیاز دهید!

میانگین رضایت کاربران 4.4 / 5. تعداد رای: 26

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 پرسش و پاسخ

  1. سلام من دختری 19 ساله هستم.
    اضافه وزن دارم و عادت ماهانه م نا منظمه علاوه بر اون پرمویی بدن و ریزش شدید موی سر هم دارم و به تازگی لکه بینی داشتم تقریبا 5 روز قبل از اینکه پریود بشم ( از دوره قبلی نزدیک به 40 روز میگذشت) به نظرتون احتمال داره این ها علائم کیست تخمدان باشه و من باید به پزشک مراجعه کنم؟

      1. کیست تخمدان قابل درمان نیست فقط وزنتون کم کنید تا عادت منظم بشید از عرق رازیانه هم میتونید هرماه نزدیک پریودی استفاده کنید که راحتر پریود شید
        ولی درکل درمان قطعی نداره حتی اگر بچه دار هم بشید

دکمه بازگشت به بالا